Hattat Akademi Eğitimde Sınırları Aştı

Türkiye’nin lider yerli traktör üreticisi Hattat Traktör, hayata geçirdiği Hattat Akademi ile bugüne kadar Türkiye’nin...

Türkiye’nin lider yerli traktör üreticisi Hattat Traktör, hayata geçirdiği Hattat Akademi ile bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından ve komşu ülkelerden gelen çiftçileri eğitmeye devam ediyor. Edirneli çiftçileri ve Bulgaristan’dan gelen teknik ekibi Çerkezköy’deki Hattat Tarım Fabrikası’nda ağırlayan Hattat Traktör, 2013 yılında 2 BİN 500 çiftçiye ulaşmayı hedefliyor.

Tekirdağ Çerkezköy’de 200.000 m2’lik alanda hizmet veren Hattat Tarım Makineleri’nde buluşan Edirneli çiftçiler, Hattat fabrikalarını gezerek traktörler hakkında bilgi aldılar. Hattat Akademi’nin usta eğitmen kadrosu ve mühendislerinden oluşan ekip, çiftçilere son teknoloji traktörlerle topraktan daha fazla nasıl verim alabileceklerini anlattı. Eğitimde Türkiye sınırlarını aşan Hattat Akademi’nin diğer ziyaretçileri ise Bulgaristan’dan gelen teknik ekip oldu. Üretim fabrikasını gezen Bulgar teknik ekip, özellikle yeni faaliyete geçen Konveyörlü üretim hattı, Hema Metal fabrikası, transmisyon hattı ve Perkins motor ünitesini merakla inceledi. Hattat Akademi mühendisleriyle bilgi alışverişinde bulunan Bulgar teknik ekip, tarım makineleri sektöründeki teknoloji alt yapısı ve gelişmeleri konusunda güncel bilgileri birbirleriyle paylaştı.

Reklam
Reklam

Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş yaptığı açıklamada; ”Dünyada çiftçilik her geçen gün daha da önem kazanıyor, nüfus artışına paralel olarak tarımsal üretime olan ihtiyaç da artıyor. Bu ihtiyacı karşılamada eğitimli çiftçilere büyük görev düşeceğine olan inancımızla Hattat Akademi’yi hayata geçirdik. 2013 yılında ise 2500 çiftçiye eğitim vermeyi planlıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilerin yanı sıra komşu ülkelerden de gelecek çiftçi, sektör için üretim yapan mühendis ve teknik ekipleri de akademimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: