Hattat Efe, Obama’ya Hediye Edilen Tablo Için 3 Gün Uykusuz Kalmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Devlet Başkanı Barack Obama'ya hediye ettiği, üzerinde ‘Hüseyin Barak Obama’...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Devlet Başkanı Barack Obama'ya hediye ettiği, üzerinde ‘Hüseyin Barak Obama’ yazılan hat tablosunun müellifi sanatçı Mustafa Cemil Efe, eseri hazırlamak için uykusuz geceler geçirdiğini söyledi. Eserin hat bölümünün 2 - 2,5 haftada tamamlandığını belirten Efe, “Atölyede üç gün uykusuz kaldığımı biliyorum. Eserin gideceği yeri bildiğim için çok yoğun çalıştım, rüyalarıma bile girdi.” dedi.

İstanbul’daki atölyesinde hat sanatına yönelik çalışmaları sürdüren Mustafa Cemil Efe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Başkan Obama’ya hediye etmek için Mehmet Çebi’den bir tablo istemesi üzerine kolları sıvamış. Üzerinde ‘Hüseyin Barak Obama’ yazılı hat eserini 2 - 2,5 haftada tamamladığını belirten Hattat Efe, “Eser, Türk İslam eserlerinde en nadide yere sahip hat sanatıyla hazırlandı. Başbakan Erdoğan, Obama’ya hediye vermek için Mehmet Çebi Bey’den böyle bir tablo istemiş. Mehmet Çebi Bey de benimle irtibata geçti. Hemen kolları sıvayıp, çalışmalara başladık. Hat bölümünü 2 - 2,5 haftada tamamladım. Tezhip bölümü daha fazla sürdü. En nihayetinde en içime sineni, en beğendiğim tasarımı yazmaya çalıştım, belki daha güzel olabilirdi. Ama içime en sineni yaptım.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ham haliyle 35x28 santimetre boyutunda olan tablonun çerçeve ile 50 santimetreyi bulduğunu anlatan Mustafa Cemil Efe, tablonun üzerinde ne yazıldığını da açıkladı. Hattat Efe şunları kaydetti: “Tabloda Barak Obama’nın ismi yazıyor. Herkes, ‘Barak Obama’ olarak biliyor ama aslında ismi ‘Barak Hüseyin Obama’dır. ABD Başkanı Obama’nın ismini levhanın üzerine hazırladık. Barak ile Obama ismini yan yana Hüseyin ismini de tablonun üstüne yerleştirdik.”

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A 4-5 ESER HAZIRLAMIŞTIM

11 yıldır hat sanatıyla uğraştığını belirten Mustafa Cemil Efe, daha önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hat tablosu hazırladığını söyledi. Mehmet Çebi vasıtasıyla Başbakan Erdoğan’a 4-5 eser ulaştırdığını hatırlatan Hattat Efe, çok sayıda bakan ve milletvekiline de hat tablosu hazırlamış. Obama'ya hediye edilen tablonun ne kadara mal olduğunu açıklamayan Efe, eser için atölyede 3 gün uykusuz kaldığını belirtti. Efe, “Bu eserin hazırlanma sürecinde yoğun tempoyla çalıştık. Üç gün atölyede uykusuz kaldığımı biliyorum eseri hazırlamak için. Bazı çalışmalar insanı yorabiliyor. Gideceği yeri bildiğiniz için, Başbakanımız'ın Obama’ya hediye edeceğini bildiğimiz için çok yoğun ve hassas çalıştık. Bunun için uykusuz kaldım, hatta eser rüyalarıma bile girdi. Sayın devlet başkanlarımız da eseri aralarına alıp fotoğraf çektirdi. Hat sanatına büyük katkı oldu” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan Konya Selçuk Üniversitesi’nden mezun olduğunu anlatan Mustafa Cemil Efe, hocası Prof. Dr. Fevzi Günüç’ün de 10 gün önce vefat ettiğini belirterek, “Keşke hocam da yaşasaydı da bugünleri görseydi” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz