Hattat Holding Yatırımını Genişletti

Hattat Holding İş Geliştirme Direktörü ve Hattat Air Genel Müdürü Tolga Tonguç, Milliyet Gazetesi’nin Businees...

Hattat Holding İş Geliştirme Direktörü ve Hattat Air Genel Müdürü Tolga Tonguç, Milliyet Gazetesi’nin Businees ekinde şirket yatırımlarını açıkladı.

Milliyet Gazetesi’nin Zonguldak’a yer verdiği Businees ekinde Hattat Holding İş Geliştirme Direktörü Tolga Tonguç, Bartın’ın Amasra ilçesine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Tonguç, Hema Dış Ticaret A.Ş. nin enerji sektöründe bir çok yatırımı olduğunu, bunlardan en önemlisinin Türkiye’de ve Avrupa’da devam eden en büyük kömür maden projesi olan Amasra Taşkömürü Projesi olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Hattat Holding İş Geliştirme Direktörü ve Hattat Air Genel Müdürü Tolga Tonguç, Proje sahasının Türkiye’nin kuzeyinde Zonguldak Taşkömürü Havzası’nda yer alacağı, 573 milyon ton jeolojik kaynağa sahip olan sahanın madencilik haklarını HEMA’nın 2005 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan rödevans anlaşmasıyla 20 yıllığına aldığını ifade etti. Bu sürenin TTK ile HEMA arasında mutabakata varıldığı takdirde 10 yıllık sürelerle uzatılabileceğini belirten Tonguç, sahanın HEMA’ya tesliminin 2006 yılında yapıldığını, bu tarihten itibaren de çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: