Hattın Sultanları Ankara’ya Geliyor

Osmanlı sultanlarının ve son dönemin ekol olmuş en meşhur hattatlarının eserlerinden oluşan “Hattın Sultanları”...

Osmanlı sultanlarının ve son dönemin ekol olmuş en meşhur hattatlarının eserlerinden oluşan “Hattın Sultanları” sergisi sanatseverlerle buluşuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve Ankara'da ilk kez düzenlenen "Hattın Sultanları" sergisi Perşembe günü saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katılacağı törenle sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi, İslam Kültür ve Sanat Platformu ve özel koleksiyonlardan seçilen 200'e yakın eserin ve çok sayıda tarihi eserin Ankara ile buluşacağı sergide İslam hat sanatının nadide parçalarının yanı sıra hattat Osmanlı Sultanlarından Sultan 2. Mahmud, Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülmecid ve Sultan Vahideddin'in eserleri de yer alacak. Hafız Osman, Yesarizade Mustafa İzzet, Sami Efendi, Fehmi Efendi, Mustafa Rakım, Mehmet Şefik, Mahmud Celaleddin, Hasan Rıza, Refet Efendi ve Hamid Aytaç'ın da aralarında bulunduğu son dönemin önemli hattatlarına ait yazma eserlerin de yer alacağı sergi, 23 Nisan'a kadar açık kalacak.

Reklam
Reklam

İslam Sanat Tarihi Uzmanı Prof. M. Uğur Derman'ın sanat danışmanlığında İstanbul Ayasofya'da geçtiğimiz hafta açılan "Hüsn-i Hat" sergisi de sanatseverler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: