Hatun Muhcu ikinci oldu

23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda bayanlar güreşte 67 kiloda mücadele eden Türk sporcu Hatun Muhcu, gümüş madalya kazandı.

Özel Yamanlar Koleji Spor Salonu'nda yapılan Bayanlar Güreş Final karşılaşmalarında 67 kiloda Hatun Muhcu, Japon Mami Shinkai ile altın madalya için karşı karşıya geldi. İlk periyodu 1-0 kaybeden Muhcu, ikinci periyotta rakibine tuş olarak gümüş madalyayla yetindi. Bronz madalya için repesaj maçları oynayan iki Türk sporcu da, rakiplerine yenilerek madalya kazanamadı. 48 kiloda Filiz Çıkrıkçı, ABD'den Sara Allen Falp'a 2-0 (1-0, 5-1) yenilerek bronz madalya şansını kaybetti. 51 kiloda Zeynep Yıldırım ise, Polonyalı rakibi Malgorzata Bucka'yı 2-0 (1-0, 2-0) yenmesine rağmen ikinci karşılaşmada ABD'li Mary Kely'e 2-0 (1-0, 3-0) mağlup oldu ve bronz madalyaya uzanamadı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, 51 kiloda 2004 Atina Olimpiyatları Şampiyonu Ukraynalı İrini Merleni, Kanadalı Lindslay Belisle'yi 2-0 (1-0, 5-1) yenerek birincilik kürsüsüne çıktı. 55 kiloda yine Atina Olimpiyatları'nda şampiyon olan Japon Saori Joshida, Kanadalı Toya Verbeek'i 2-0 (1-0, 2-0) yenerek altın madalya kazandı. 63 kilo finalinde de, Japon Olimpiyat Şampiyonu Kaori Icho, Beyaz Rus Volha Khilko'yu 2-1 (0-5, 1-0, 3-0) mağlup etti. Bayanlar güreşte Japonya 4 altın, 1 gümüş, 1 de bronz madalya alırken, Kanada 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz, Ukrayna 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz, Belarus 1 gümüş, 1 bronz, Polonya 1 gümüş, 1 bronz, ABD 4 bronz, Kore, Fransa ve Rusya da 1'er bronz madalya kazandı. Türkiye ise, Hatun Muhcu ile sadece bir gümüş madalya elde etti.

Karşılaşmadan sonra Türkiye'ye madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu söyleyen Muhcu, "İlerleyen dönemlerde daha başarılı sonuçlar alacağıma inanıyorum. Bu madalyayı bayan güreşini istemeyenlere armağan ediyorum" dedi.

Bu arada, Uluslararası Hakem Çetin Gülbiten 72 kilo finalini yöneterek hakemlik kariyerini noktaladı.

Reklam
Reklam