Hava-İş taleplerini revize etti

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları (THY) toplu iş sözleşmesiyle ilgili revize edilmiş taleplerini arabulucuya iletti.

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında Ankara'da yapılan toplantıda oluşturulan arabulucu heyetine, THY A.O ve THY Teknik A.Ş toplu iş sözleşmeleriyle ilgili revize edilmiş taleplerini sunduklarını bildirdi.

Ayçin, Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ve Çalışma Genel Müdürü Saadettin Aykıl'dan oluşan heyetle İstanbul'da pazartesi günü yeniden bir araya geleceklerini belirtti. Görüşmelerin heyetle ayrı ayrı gerçekleştirileceğini ifade eden Ayçin, arabulucu heyetinin öğleden önce işveren tarafıyla, öğleden sonra da kendileriyle görüşeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Revize edilmiş teklifi açıklamama kararı aldıklarını ifade eden Ayçin, işveren tarafının yeni teklifle gelip gelmeyeceği ya da gelecekse ne tür bir karşı teklifle geleceği konusunda kendilerine henüz ulaşan bilgi olmadığını söyledi.

Hava-İş, toplu iş sözleşmesinin ilk 6 ayında yüzde 23,9, diğer üç 6 ayda da enflasyon oranına ilaveten yüzde 5'lik zam istemiş, işveren ilk 6 ay yüzde 10, ikinci 6 ay enflasyon 1 puan, üçüncü ve dördüncü 6 aylarda enflasyon oranında zam önermişti. Sendika ayrıca ücret zammı dışında sosyal haklar ve uçuş güvenliğine yönelik taleplerine de karşılık istiyordu.

Anlaşmazlığın aşılamaması nedeniyle taraflar karşılıklı olarak grev ve lokavt kararı almışlardı.

AA