Hava kontrolörleri iş tanımları olmamasından şikayetçi

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) Genel Başkanı Birol Bilgin, hata telafisi olmayan bir iş...

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) Genel Başkanı Birol Bilgin, hata telafisi olmayan bir iş yaptıklarını belirtti. Kontrolör Özlem Kiriş de meslek tanımları olmadığı için mağduriyet yaşadıklarından söz etti.
Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri günü nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda pilotlar, havacılık yöneticilerinin de katılımıyla bir toplantı düzenlendi.
TATCA Genel Başkanı Bilgin, “Hata yapma payı olmayan stresli, zor bir mesleği icra ediyoruz. Özlük haklarımızın hem aktif çalışma hem de emeklilik hayatımız süresince maddi ve sosyal yönden hak edilen seviyeye getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Avrupalı meslektaşlarımıza göre özlük hakları ve iş yükü olarak istediğimiz şartlar henüz oluşmadı. ‘Önce Emniyet’ kültürüne sahip kontrolörler olarak, iş yükünün uluslar arası standartlara uygun hale getirilmesini amaçlayan personel planlamalarının ödün verilmeden, ivedilikle tamamlanmasını bekliyoruz.” dedi.
Bilgin, uzun mesai saatlerinin kontrolör verimliliğini canlı tutacak bir sınıra çekilmesinin de, hava trafik hizmet kalitesine olumlu yansıyacağına dikkat çekti.
Hava Trafik Kontrolörü Özlem Kiriş de, hata kabul etmeyen meslek icra ettiklerini söyledi. Kiriş, “Stresli ve ağır bir yük taşıyan biz görünmeyen kahramanlar 8 yerine 12 saat çalışıyoruz. Teknik bir iş yapmamıza rağmen meslek tanımımız bile yok. Hava Trafik Kontrolörleri 657’ye tabi memur olarak görev yapıyoruz. Çalışma dinlenme saatlerimize yönelik bir düzenleme yapılmalı.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz