Hava Kuvvetleri 'imamı' yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün hava kuvvetleri yapılanmasında Eskişehir'deki albay ve generallerden sorumlu imamı olduğu iddia edilen İbrahim Yakut, tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Öte yandan, Uşak merkezli 19 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, Tekirdağ'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 85 askerden 24'ü adliyeye sevk edildi.

Eskişehir'de gözaltına alınan Yarımıcı Doçent İbrahim Yakut, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgülü Suçlar Bürosu savcılığına getirildi. Burada Savcı Can Tuncay'a ifade veren Yakut, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Savcılığın sevk yazısında, bir itirafçının teşhis ve yer göstermesi üzerine Yakut'un gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelinin evinde yapılan aramada, mevcut işiyle ilgisiz şekilde Hava Kuvvetleri unsurlarına ait brove ve rozetler ele geçrildiği belirtilen yazıda, bu rozetlerin söz konusu askerlerin bağlılıklarının bir sembolü olarak verildiği vurgulandı. Şüphelinin 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'daki hesap artışına da dikkat çekilen yazıda, şüphelinin tutuklanması talep edildi.

Reklam
Reklam

Yakut'ın 15 Temmuz sürecinden sonra Anadolu Üniversitesi'ndeki görevinde KHK ile açığa alındığı kaydedildi.

FETÖ'DEN 16 KİŞİ ADLİYEDE

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, geçen 5 Nisan'da Uşak merkezli 19 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Çeşitli meslek gruplarından; emekli olan, kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilen veya açığa alınan, aktif olarak çalışan kamu görevlilerine yönelik yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandığı belirtildi.

FETÖ OPERASYONUNDA 85 ASKERE GÖZALTI

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 85 askerden 24'ü adliyeye sevk edildi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütle irtibat ve iktisatları olduğu gerekçesiyle çeşitli rütbelerdeki 90 asker hakkında yakalama kararı verildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 ilde düzenlediği operasyonlarda bugüne kadar 85 asker gözaltına alındı. Emniyette soruşturmaları tamamlanan şüphelilerden 24'ü bugün adliyeye sevk edildi. Diğer şüpheli askerlerin emniyetteki soruşturmaları devam ederken, 5 askerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (DHA)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: