Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuruları sürüyor

Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı yapılacağını duyurdu. Yıl boyunca devam edeceği belirtilen Hava Kuvvetleri sözleşmeli er alımı hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı yapacak. İnternet üzerinden başvurularının yapılacağı Hava Kuvvetleri sözleşmeli er alımı yıl boyunca devam edecek. Başvuru yapmak isteyenler tüm yıl boyunca Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvurusu yapabilecekler. Alım sürecinde işlemler Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından sürdürülecek ve adaylar aşamalar hakkında buradan bilgi alabilecekler. Yani başvuru sonuçlarından, asıl ve yedeklerin duyurulmasına kadar tüm aşamalar bu kurumun internet sitesinden yapılacak.

Reklam
Reklam

Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuruları yıl boyunca devam edecek. Ardından başvuru sonuçları 'www.tekok.edu.tr" adresinden açıklanacak. Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından seçim aşamalarına geçilecek. Adaylar ön sağlık, fiziki yetenek değerlendirme testi ve karar mülakatına girecekler. Bu süreç İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan Hava Teknik Okullar Komutanlığı tarafından yürütülecek. Ardından seçim aşamalarında başarılı olan adaylar askeri hastanelerde muayene işlemlerini yapacaklar. Bu süreç sonrasında yine TEKOK internet sitesinden asıl ve yedek adaylar açıklanacak. Tüm bu sürecin sonunda adaylar Kütahya'da yer alan Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda eğitimlerine başlayacaklar.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er başvurusu için tıklayın

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ ER ALIMI ŞARTLARI

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
-En az ilköğretim veya yurt dışı dengi okul mezunu olup, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yirmi yaşından gün almış ve yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak,
-Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için 'Sözleşmeli Er Olacaklar İçin Nitelik Belgesi' almış olmak,
-Boy-kilo oranları için TABLO-2'de belirtilen oranlarda olmak,
-Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebep olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,
-Askerlik hizmeti sırasında; firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 148'inci maddesinde belirtilen suçların birisinden mahkum olmak,
-Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkum olmamak,
-Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
-Yapılacak olan seçim aşamalarında başarılı olmak,
-İlgili makamlar tarafından yürütülecek güvenlik soruşturması uygun olmak,
-Askeri hastanelerden "Sözleşmeli Er Olur" kararı sağlık raporu almış olmak,
-Öğrenimini kendi adına yapmış olmak veya herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmamak.

Reklam
Reklam

SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ERLER HAKKINDA BİLGİLER

Sözleşmeli erbaş ve erler tıpkı zorunlu askerlik hizmetinde olduğu gibi kışlada kalacaklar ve sabah, öğle ve akşam yemekleri devlet tarafından karşılanacaktır. Emsal rütbedeki erbaşların üstü, emsal rütbedeki uzman erbaşların astı olarak görev yapacaklar. Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı ile görev yapacakların ilk sözleşmeleri üç yıldan az, dört yıldan fazla olamaz. Hizmet süreleri en fazla yeni yıl olan bu kişiler sözleşmeleri sona ermeden istifa edemezler.

Bu kapsamda görev yapacakların 30 gün yıllık, 15 gün yıllık mazeret olmak üzere 1 yıl için 45 gün izin hakları bulunmaktadır. Ayrıca ana, baba, eş, çocuk ve kardeşlerin ölümü durumunda 10 gün, eşinin doğum yapması halinde 10 gün, yangın, deprem ve su baskını gibi olağanüstü bir mazeret dolayısıyla bir yıl içerisinde 30 güne kadar mazeret izni verilebilir. Bu mazeret izinleri 45 günlük yıllık izinden sayılmaz.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu için tıklayın

Reklam
Reklam