Hava Kuvvetleri'nden "dosta-düşmana" mesaj

ANKARA (İHA) - Türk Hava Kuvvetleri, envanterine yeni giren modern mühimmatları Anadolu Kartalı Tatbikatı'nda denedi ve yüzde 100 başarı sağladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın resmi web sitesinde yer alan açıklamaya göre; Hava Kuvvetleri personelinin eğitim seviyesini artırarak imkan ve kabiliyetlerini dost ve düşmana göstermek olan Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı'nın 11.'si 24 Nisan-05 Mayıs tarihleri arasında icra ediliyor. Hava Kuvvetleri, Anadolu Kartalı eğitimleri esnasında envanterine son yıllarda girmiş olan "Harm", "Harpy" ve "Popeye" gibi modern mühimmatların ilk kez yapılan atışları planlandığı gibi başarılı bir şekilde tamamlanarak hedefler tahrip edildi.

Reklam
Reklam

Yapılan atışlar neticesinde, Türk Hava Kuvvetleri, son yıllarda envanterine giren modern mühimmatları etkinlikle kullanabileceğini, kendisine verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getirebileceğini Türk milletine ve dünyaya göstermiş oldu. Atışları başarıyla gerçekleştirilen "Harm" mühimmatı, düşmanın radar ve hava savunma sistemini etkisiz hale getiriyor. İnsansız hava aracı olan Harpy de düşmanın hava savunma sistemini etkisiz kılıyor. Popeye ise yaklaşık 80 kilometre mesafeden atılabilen, düşmanın sığınak hedefleri, zırhlı hedefler ve gemilerini vurmak için kullanılabilen uzun menzilli füze. Açıklamada, Hava Kuvvetleri'nin, bu mühimmatlara sahip olmak ve etkin kullanmakla bölgesel bir güç olduğunu dosta ve düşmana ispat ettiği vurgulandı.