Hava Şartlarının Iyi Gitmesi Muşlu Pancar Üreticisini Sevindirdi

Muşlu şeker pancarı üreticileri, bu yıl kış mevsiminin geç gelmesi nedeniyle ürünlerini zamanında hasat ettikleri...

Muşlu şeker pancarı üreticileri, bu yıl kış mevsiminin geç gelmesi nedeniyle ürünlerini zamanında hasat ettikleri için zararlarının olmadığını belirtti. Geçen yıl çok sayıda üretici, pancar kar altında kaldığı için zarar etmişti.

Merkeze bağlı Nadaslık köyü sakinlerinden İbrahim Emeç, geçen yıl, çok sayıda çiftçinin şeker pancarının kar altında kaldığı için zarar ettiğini bu yıl ise kış mevsimin geç gelmesinin kendisi dahil birçok çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Önceki yıl kış mevsiminin erken gelmesi ve kar yağışının aniden bastırması sonucu yaklaşık 4 ton pancarının kar altında kaldığını belirten Emeç, bu yıl ise pancarının tamamını söküp fabrikaya teslim ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Tek geçim kaynağının şeker pancarı olduğunu ifade eden Emeç, şunları söyledi: “Geçen yıl kış mevsimi çok erken geldi. Benim ve tüm çiftçilerin pancarı kar altında kaldı. Sadece benim 4 ton pancarım kar altında kaldı. Çoluk çocuğumuzun ekmeğini buradan kazanıyoruz. Pancarın da para etmemesi durumunda perişan olduk. Bu sene çok güzel geçti ve tüm pancarı çıkardık. İnşallah devletimiz ve fabrikamız bize destek verir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz