Hava Sporları

ÇANKIRI (A.A) - Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası ön ayak yarışları ve Türkiye Şampiyonası'nın son gününde 120 pilot başarılı bir şekilde

ÇANKIRI (A.A) - Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası ön ayak yarışları ve Türkiye Şampiyonası'nın son gününde 120 pilot başarılı bir şekilde havalandı.

Çerkeş ilçesinde bulunan Işıkdağı'na gelen pilotlara ilk olarak uçuş yönü hakkında bilgi verildi. Havanın elverişli olması dolayısıyla 120 pilot, sorunsuz bir şekilde havalandı.

Çankırı Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cennetepe'de dün yaşanan hava muhalefeti nedeniyle bugün uçuşlar için Işıkdağı'nı tercih ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Işıkdağı'ndan başarılı bir şekilde havalanan pilotların Çerkeş ve Atkaracalar istikametini geçeceklerini anlatan Tekin, pilotların Çavundur Beldesinde gol noktasına ulaşacaklarını belirtti.

Işıkdağı'nın uçuş için çok uygun olduğunu kaydeden Tekin, "Hava uçuş şartları için oldukça güzel. Hem yabancı hem de yerli pilotlarımız alandan çok memnun. Yarışların son gününde sorunsuz bir uçuş gerçekleştirdiğimiz için biz de çok mutluyuz" dedi.

Şampiyona akşam yapılacak olan ödül töreniyle sona erecek.

Muhabir: Özgür Alantor / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: