Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ermihan:"Yetişmişbin 500'ü Aşkın Sporcumuzla, Türkiye'de Hava Sporlarının Daha Da Gelişmesi Için Mücadele Ediyoruz"

Hava Sporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan, yetişmiş bin 500'ü aşkın sporcularıyla, Türkiye'de hava sporlarının daha da gelişmesi için mücadele ettiklerini

Hava Sporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan, yetişmiş bin 500'ü aşkın sporcularıyla, Türkiye'de hava sporlarının daha da gelişmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

Ermihan, Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın düzenlendiği Denizli'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sporlarına ilginin her geçen gün arttığını, 2009'da faaliyete başlayan Hava Sporları Federasyonu'nun çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

Türkiye'de en yaygın hava sporunun yamaç paraşütü olduğunu dile getiren Emirhan, sözlerini söyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Paraşütle uçan kişiler kendilerini kuş gibi özgür hissediyorlar. Federasyon olarak yamaç paraşütü sporuyla uğraşanlara desteğimizi her geçen gün artırıyoruz. Müsabaka sporcularımızı yurt dışına gönderip, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak ülkemizi temsil etmelerini sağlıyoruz. Şu an için 112 kulübümüz hava sporları için sporcu yetiştiriyor. Yetişmiş bin 500'ü aşkın sporcumuzla Türkiye'de hava sporlarının daha da gelişmesi için mücadele ediyoruz."

Emirhan, federasyon olarak bundan sonra Türkiye'nin ismini yurt dışında daha çok duyuracaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: