Hava Trafiğine Şiddetli Yağış Engeli

İbrahim YILDIZ / İstanbul, CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen

İbrahim YILDIZ / İstanbul, CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. Ayrıca, şiddetli yağış ve CB bulutları nedeniyle uçuşlarda gecikmeler oldu.

İNİŞLER KISA SÜRELİĞİNE DURDU

Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inişler kısa süreliğine dururken, Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçen pilotlara da CB bulutları ve kuvvetli yağış nedeniyle yaklaşma yapılamadığı bilgisi iletildi.
Havada tur atmak zorunda kalan uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilirken, yağmurun şiddetinin azalmasının ardından uçuşlar normale dönmeye başladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz