Hava ulaşımına kar engeli

İSTANBUL (İHA) - THY'nin, İstanbul'dan Ankara, Gaziantep, Kayseri ve Şanlıurfa'ya yapması gereken seferleri, kar yağışı nedeniyle iptal edildi.

Yurdun bir çok bölgesinde etkisini gösteren kar yağışı ve kötü hava şartları, hava ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi. Olumsuz hava koşulları, uçak seferlerinin iptal edilmesine ve çoğunun da gecikmeli yapılmasına neden oldu. Özellikle Ankara'daki yoğun kar yağışı, Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya yapılacak seferlerin bir çoğunun iptal olmasına yol açtı. Avrupa'da da kar yağışı nedeniyle İstanbul'a gelecek uçaklarda da gecikmeler yaşandı.

Reklam
Reklam

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki yoğun kar yağışı ve görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle iç hatlarda öğle saatlerinden itibaren uçuşlar durdu. Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya uçak seferleri de saat 12.00'den sonra yapılamadı. THY'nin iptal edilen İstanbul Ankara seferleri şunlar:

"THY 124 sefer sayılı saat 12.45 uçağı, 128 sefer sayılı 14.45 uçağı, 132 sefer sayılı 16.15 uçağı ve 140 sefer sayılı 18.00 Ankara uçakları."

Yine THY'nin 688 sefer sayılı Gaziantep ile Kayseri ve Şanlıurfa seferleri de yapılamadı.

Öte yandan, THY'nin, saat 17.30'daki Ankara-Muş uçak seferi, Muş'taki kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi.