Hava üssüne eylem içme suyuna zehir

Adana’da El Kaide’ye darbe indirildi. 6 kişi gözaltına alındı. Konya’daki hava üssüne eylem yapmaya hazırlanan zanlıların, Adana içme suyu şebekesine de ‘zehir’ atmayı planladıkları belirlendi

Adana’da düzenlenen El Kaide operasyonunda 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Adana’nın içme suyu şebekesine ‘zehir’ atmayı planladıkları ortaya çıktı.
Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından dün başlatılan operasyonda El Kaide yapılanması içinde yer aldıkları iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı.

Faaliyete başladı
Adana’da faaliyet gösteren ve Serdar Gülşen Grubu olarak tanımlanan El Kaide yapılanmasının, Usame Bin Ladin’in ölümü sonrasında eylem yapılması için faaliyete başladığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Irak’a gideceklerdi
Grup içinde yer alan bazı şüphelilerin Irak ve Afganistan’a gitme girişiminde bulunduğu tespit edildi.
Aralık 2010’dan bu yana takip edilen Serdar Gülşen Grubu’nun özellikle bir dönem İsrail uçaklarının eğitim yaptığı gerekçesiyle Konya’daki hava üssüne yönelik eylem yapmayı ve Adana içme suyu şebekesine “zehir” atmayı planladıkları tespit edildi.

Firari Hizbullahçı Belçika’da yakalandı

Elazığ’da, 2009’da radikal dinci Hizbullah örgütüne yönelik operasyonda yakalanan ve yargılama sürecinde yurtdışına kaçtıktan sonra 15 yıl hüküm giyen firari örgüt üyesi Muhammed Fatih Demirtaş, Belçika’da yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı harekete geçerek, ‘terör örgütü yöneticisi’ olmaktan mahkum olan Demirtaş’ın Türkiye’ye iadesinin sağlanması için dosya hazırlığına başladı. Öte yandan, halen hakkında yakalama kararı olan ve Hizbullah’ın yönetici olan Edip Gümüş’ün dün bir açıklama yaptığı ve resmen örgütün lideri olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: