Hava yastığı hayatını kurtardı

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da işsizlik nedeniyle bunalıma girdiği kaydedilen genç, 9 katlı inşaatın en üst katından kendini boşluğa bıraktı. Açılan hava yastığının üzerine düşen gencin burnu bile kanamadı.

Edinilen bilgilere göre, Kayakyolu semtinde meydana gelen olayda, işsizlik nedeniyle sevdiği kıza kavuşamadığını iddia eden Osman G. (19), intihar etmek için 9 katlı bir inşaatının en üst katına çıktı. Semt sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye, sivil savunma ve sağlık ekipleri geldi. Binanın en üst katına Osman G.'yi ikna etmek için polisler çıkarılırken, şahsın isteği üzerine kameralar da olay yerine çağrıldı. Kameramanlara uzun süre derdini anlatan Osman G., ardından Erzurum Valisi'nin de olay yerine gelmesini istedi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Emniyet Nöbetçi Müdürü ile görevli polis amirleri, genci ikna etmek için dil dökmeye başladı. Görevliler, gencin durumunun Palandöken ve Büyükşehir Belediye Başkanları'na haber verildiğini ve işe alınması konusunda da yardımcı olacaklarını ifade etti. Bir ara Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler diye cep telefonu uzatılarak konuşması istenen genç, karşı taraftaki kişiden olay yerine gelmesini istedi. Yurtta sevdiği bir kız olduğunu da anlatan gence, bu konuda da yardımcı olacaklarını anlatan polis yetkilileri, sorunlarını dinlediklerini ifade ederek, atlamaktan vazgeçmesini istedi. Bir ayağını boşluktan aşağıya sarkıtan ve kendisini en iyi amcası Hamid G.'nin anlayacağını ifade eden Osman G., nasihat ve sözlere rağmen ikna olmadı.

Amcası Hamid G. de olay yerine geldi ve bir sigara yakıp bir tane de Osman G.'ye vererek, yaşadıklarını basına anlatmasını istedi. Amca Hamid G., Osman'ın yurtta kaldığını, buradan ayrıldıktan sonra işsiz olduğunu ve yurtta kaldığı dönemlerde de bir takım sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Yaklaşık 1.5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince amca Hamid G., baygınlık geçirerek karla kaplı yere yığıldı. Çevredekiler tarafından amca Hamid G. aşağı indirilirken, bu arada Osman G. diğer binalardan olayı izleyenlerin çığlıkları arasında aşağıya atladı. Şişirilen hava yastığının üzerine düşen Osman G., yürüyerek ambulansa gelirken, amcasının yukarıda bayıldığını belirterek ona bakılmasını istedi. Bu sırada aşağı inen amca Hamid G. de ambulansa binerek Osman G. ile konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada, Osman G. yine atlayacağını söyledi. Ambulansa alınan Osman G., hastaneye kaldırıldı. Osman G.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.