Havaalanı inşaatına bu yıl başlanacak

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Havaalanı Projesinden artık dönüş yok, inşallah bu yıl içinde inşaatı başlatılacak" dedi.

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) tarafından organize edilen toplantıda işadamlarıyla bilgi alışverişinde bulunan Vali Düzgün daha sonra, işadamlarına seslendi.

Ordu'nun turizm potansiyelinin gelecek için önemli bir yer teşkil ettiğini belirten Vali Düzgün, ilde turizmin gelişmesi amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını, bunlardan birinin de Ordu-Giresun Havaalanı Projesi olduğunu söyledi.

Vali Düzgün, ''Havaalanı ile ilgili geçen hafta Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Genel Müdürümüz ile görüştüm. Dün de Ulaştırma Bakanımız ile görüştüm. İhaleye 12 firma teklif verdi. Havaalanından artık dönüş yok, inşallah da bu yıl içinde inşaatı başlatılacak. İhale ile ilgili bir takım süreçler var. Süreç tamamlandığında ihale gerçekleştirilecek'' dedi.

Reklam
Reklam

-YATIRIM DESTEK OFİSİ AÇILIYOR-

Vali Düzgün, Ordu'da ekonominin daha fazla canlanması için bir yatırım ofisinin kurulmasına ihtiyaç olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Bu konudaki çalışmalarımızı tamamladık. Ordu Valiliği bünyesinde Yatırım Destek Ofisi açılıyor. Kurulacak ofiste, çok iyi İngilizce ve Arapça bilen uzmanlar görev yapacak. Öncelikle Ordu'daki iş adamlarımıza yatırım yapacak alanlarla ilgili rehberlik yapacak. Bunun dışında Ordu dışından ilimize gelmek isteyen yatırımcıları yönlendirecek, teşvik edecek. Bu zamana kadar fındık ile ekonomisini ayakta tutan Ordu'da bundan sonra hepimizin beklentisi turizm konusunda da kentin ilerlemesidir.''

Vali Düzgün, ayrıca Çambaşı Kayak Tesisi projesinin de çok kısa bir sürede hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz