Havada Korku Dolu Anlar

Onur Havayolları'nın Antalya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı bir yolcunun “Üzerimde bomba var” demesi üzerine Atatürk...

Onur Havayolları'nın Antalya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı bir yolcunun “Üzerimde bomba var” demesi üzerine Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı. Paniğe neden olan yolcu, özel harekat polislerinin uçağa düzenledikleri operasyonla gözaltına alındı.

Onur Hava Yolları'nın OHY 223 sefer sayılı Airbus 320 tipi yolcu uçağı İstanbul’a doğru yaklaştığı sırada, uçakta bulunan ve akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen İ.Ö. isimli yolcu kabin amirini yanına çağırdı. Kabin amirine elinde bulunan cep telefonu ve buna bağlı olan bir paketi gösteren İ.Ö, “Bakın bu elimde gördüğünüz elektronik bombadır. Bunu patlatmamı istemiyorsanız derhal pilota söyleyin, İstanbul’da Sabiha Gökçen Havaalanı’na insin” deyince kabin amiri durumu pilota haber verdi. Daha sonra pilot İstanbul Atatürk Havalimanı kuleyle irtibatını kurdu ve durumu aktardı. Onur Havayolları’nın uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’na inerken özel harekat polisleri operasyon için apronda tertibat aldı. Uçağın durmasıyla birlikte içeri giren özel harekat polisleri İ.Ö. adlı yolcuyu gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan İ.Ö.’ün üzeri polisler tarafından didik didik arandı. Arama sırasında gazetecilerin “Neden böyle bir eylem yaptınız?” sorusuna İ.Ö.,“PKK’lılar için oruç tutuluyor. Şehitlerimiz için neden tutulmuyor?” dedi. Şahıs gözaltına alındıktan sonra uçağın etrafı emniyet şeridiyle kapatıldı. Uçaktan önce yolcular indirildi. Uçaktaki bagajların aranması için de uçağa X-ray cihazları getirildi. Yapılan aramalar sonunda uçakta bomba bulunamazken, İ.Ö. gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Üzerleri didik didik aranan yolcular da bir süre sonra havalimanından çıkış yaptı. İsmail Arzu isimli yolcu, “Elindeki paketi bomba diyerek göstermiş. Ben bomba olduğunu sanmıyorum. Bence akıl hastasıydı” dedi. Bir başka yolcu ise “Ben sigara içmeye gidiyorum diyerek çantasını yanımıza bırakmak istedi” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: