Havalar Isındı, 140 Bin Hayvan Muş'a Dönüyor

Eser AYDIN/MUŞ, Muş'ta hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayanlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle kış mevsimini geçirmek için gittikleri Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerden

Eser AYDIN/MUŞ, Muş'ta hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayanlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle kış mevsimini geçirmek için gittikleri Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerden Muş'a dönmeye başladı. Yolculuğu hayvanlarını otlatarak geçiren göçerlerin dönüş yolculuklarının yaklaşık 1 ay süreceği bildirildi.
Besicilerin hayvanlarını kışın Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Gaziantep'e götürdüğünü belirten Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlık Şube Müdürü Veteriner Hekim Emcet Akar şöjyle dedi:
"Besiciler kışın sıcak bölgelere giderek yemden tasarruf ediyorlar. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde her mevsim tüm meralar açık. Bir süreden beri de besiciler Güneydoğu'ya götürdükleri 140 bin civarında büyük ve küçükbaş hayvanla Muş'a gelmek için dönüşe geçti."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz