Havaların Isınması Besicilerin Yüzünü Güldürdü

Muş'ta kış mevsiminin ardından hava sıcaklığında yaşanan artış, besicilerin yüzünü güldürdü.

Muş'ta kış mevsiminin ardından hava sıcaklığında yaşanan artış, besicilerin yüzünü güldürdü.

Kar kalınlığının geçen yıl bu mevsimde bir metrenin üzerinde olduğu kentte, hava sıcaklığındaki artışla büyük ve küçükbaş hayvanlar meralara çıkarıldı.

Merkeze bağlı Harman köyünde yaşayan besici Zekiye Gülçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış süresince ahırda besledikleri hayvanlarını, havaların ısınmasıyla meraya çıkardığını belirterek, ilkbahar mevsiminin geçen yıllara göre bu yıl daha erken geldiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Gülçin, çetin geçen kış mevsimi nedeniyle hayvanlarına yem bulmakta büyük sıkıntı yaşadıklarına değinerek, "Meraların yeşillenmesiyle yemden tasarruf etmek için inekleri köyün yakınındaki yeşil alana getirdim. Çocuklarım hasta olduğundan hayvanlara ben çobanlık yapıyorum" diye konuştu.

Güsteltepe köyünde besicilik yapan İhsan Uslu da kışın ot ve saman fiyatlarında büyük artış olduğunu bildirerek, karların erimesi ve doğanın yeşile bürünmesiyle küçükbaş hayvanlarını meralarda otlatmaya başladığını kaydetti.

Uslu, geçen yıl kış mevsiminin uzun sürdüğünü ve bu dönemlerde doğanın karla kaplı olduğunu anımsatarak, "Bu yıl da kışın uzayacağından endişe ediyorduk. Ancak havalar erken ısındı ve karlar eridi. Şimdi hayvanlarımı merada besliyorum" dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: