Havaların Isınması İle Motosiklet Kazaları Arttı

Aydın’da havaların ısınması ile birlikte motosiklet kazaları arttı. Her gün motosiklet kazası sonucu çok sayıda...

Aydın’da havaların ısınması ile birlikte motosiklet kazaları arttı. Her gün motosiklet kazası sonucu çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana gelmesi üzerine Söke Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimler motosiklet sürücülerini kask takmaları için uyardı.

Havaların ısınmasıyla birlikte Söke Devlet Hastanesine her gün ortalama 5-6 tane motosiklet kazası sonucu yaralı geldiğini dikkat çeken Op. Dr. Zafer Şentürk, “Hastanemiz Bölge Tipi olduğu için Kuşadası, Didim ve sahil beldelerinden de kaza vakaları intikal ediyor. Kazaların birçoğunda yaralananları kask takmayan motosiklet sürücüleri oluşturuyor. Hastanemizde yatan ve çene ameliyata olan hastalarımız en ez 1 ay iş gücünden de mahrum kalıyor. Ölümlerin bir çoğu da kask takılmamasından kaynaklanıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Sadece yaz mevsiminde Söke ve yakın ilçelerde 200 civarında trafik kazasının meydana geldiği, bu kazaların yaklaşık 150 tanesinin motosiklet kazası olduğunu belirten Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Demirel, “Yaz sezonunda meydana gelen ortalama 15O motosiklet kazasında yaklaşık 20 sürücü, hastanemizde ya da kaza mahallinde hayatlarını kaybetmekte. Bunlar net rakamlar olmasa da biz yüzde olarak bu rakamları rahatlıkla söyleyebiliriz. Yine motosiklet kazalarında yaralanan 40 hastayı da ağır sakatlık derecesinde taburcu etmekteyiz. Bu kişilerde hem aileye, hem de devlete ağır bakım yükü getirdiği gibi adeta kendi hayatlarını da yazık ediyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: