Havaların soğuması bitkisel ilaç satışlarını artırdı

Havaların soğuması bitkisel ilaçların satıldığı aktarlara olan ilgiyi artırdı. Hastalar, başta grip ve soğuk algınlığı...

Havaların soğuması bitkisel ilaçların satıldığı aktarlara olan ilgiyi artırdı. Hastalar, başta grip ve soğuk algınlığı olmak üzere birçok hastalığa karşılık aktarların yolunu tutuyor.
Edirne’de bulunan Güven Doğal Bitkiler Sahibi Esat Güven, havaların soğumasıyla müşteri sayısını ikiye katladıklarını söyledi. Kış mevsiminin başlamasıyla soğuk algınlığı, astım, solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlıklarında artış yaşandığına dikkat çeken Güven, gelen insanlara en uygun bitkiyi tavsiye ettiklerini ve bitkinin kullanımı konusunda müşteriyi bilgilendirdiklerini kaydetti.
İnsanların mutlaka modern tıbbın imkanlarından faydalanması gerektiğini vurgulayan Esat Güven, “İnsanların önce modern tıbbın imkanlarından yararlanmasını istiyoruz. Hastalar doktora gidip tanıyı koyduktan sonra bize gelmelerini istiyoruz. Hastalığın adını koymadan bize gelmelerini istemiyoruz. Önce modern tıp, doktor tanıyı koysun. Eğer bizi aşan bir konu değilse, çok vahim bir durum yoksa eczaneye uğramadan, ilaç almadan bize gelsinler.” dedi.
Doğal bitkilerin ilaçlar kadar insanlara zarar vermediğinin altını çizen Güven, “Arazideki bitkiler zararlı ve öldürücü olsa hayvanlar hep ölür. Bunların çoğu insanları fazla etkilemez. Aşırı kullanıldığı zaman zararı olur. İlaçlara göre risk özelliği yok denecek kadar az.” diye konuştu.
Güven, kışın artan rahatsızlıklar ve tavsiye edilen bitkisel ürünleri ise şöyle sıraladı:
"Bağışlık sistemini güçlendirmek için: Arısütü, bal, polen.
Soğuk algınlığı için: Zencefil, zerdeçal, havlıcan, kabuk tarçın.
Astım için: Dünyanın en yüksek anti oksidan oranına sahip meyvesi gojjbery (kurt üzümü), nar ve suyu veya astım-branşit macunu.
Solunum yolu enfeksiyonları için: Hatmi çiçeği, papatya, adaçayı ve ebegümeci, hibiscusdan (Mekke Gülü) oluşan karışım çayından günde üç dört bardak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz