Havalimanı polisine kapkaç eğitimi

İSTANBUL (İHA) - Kapkaç olaylarının son günlerde artmasıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, çeşitli yerlerde görevli polisleri bu konuda eğitmeye başladı. Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polislere de son günlerde artış gösteren kapkaç olaylarıyla ilgili eğitim verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eğitim ve Denetim Bürosu tarafından dün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Botanik Kafeterya'da düzenlenen eğitime havalimanında görevli 100'e yakın polis memuru katıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli Komiser Emin Kumsal başkanlığında 4 kişilik ekip tarafından verilen bir saatlik eğitimde, son günlerde artış gösteren kapkaç olaylarının yanı sıra, yankesicilik, tırnakçılık, kaldırımcılık, pislikçilik ve dolandırıcılık gibi konularda polis memurlarına eğitim verildi.

Reklam
Reklam

Özellikle bu tür suçları işleyen kişilerin davranış özelliklerini polislere anlatan Komiser Emin Kumsal, bu kişilere karşı polis memurlarının nasıl yaklaşması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Daha önce havalimanında meydana gelmiş dolandırıcılık olaylarıyla ilgili örnekler veren Komiser Kumsal, havalimanını mesken tutan sabıkalı dolandırıcıları fotoğraflarıyla polislere tanıttı, ancak fotoğrafları basın mensuplarına veremeyeceğini söyledi.