Havalimanında Kaçakçılık Denetimleri

Kayseri'de yapılan iki ayrı denetimde çok sayıda elektronik sigara ve gümrük kaçağı telefon ele geçirildiği bildirildi.

Kayseri'de yapılan iki ayrı denetimde çok sayıda elektronik sigara ve gümrük kaçağı telefon ele geçirildiği bildirildi.

Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mustafa Işık, yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan elektronik sigara kaçakçılığı ile ilgili gümrüklerde kontrol ve denetimlere hız verildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığınca ithalat izni verilmediği için ülkeye kaçak yollarla sokulan bu ürünlerin içeriğinin denetlenemediğini ifade eden Işık, "Bu nedenle, Esenboğa, Erkilet ve diğer havalimanı ile şehir merkezlerinde denetimler arttırıldı. Kayseri Erkilet Havalimanında iki ayrı yolcu bagajlarında yapılan kontrollerde, piyasa değeri 190 bin lira olan toplam 1022 adet elektronik sigara, 48 paket boya ham maddesi, bin adet elektronik sigara filtresi, bin 165 adet elektronik sigara ağızlığı filtresi, 305 adet elektronik sigara atomizeri, 947 adet elektronik sigara pili ve 38 adet elektronik sigara setine el konuldu" dedi.

Reklam
Reklam

Bir başka yolcu bagajında yapılan aramada, piyasa değeri 9 bin 965 lira olan, 13 adet cep telefonu, 7 adet kulaklık, 10 adet şarj cihazı, 5 adet bilgisayar bağlantı kablosu ele geçirildiğini vurgulayan Işık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu gereğince haklarında işlem yapan kişilerin Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirildiğini aktardı.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: