Havalimanında rekor kıran 200 dansçı, adını Guiness’e yazdırdı

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde 200 çift, Guinness Rekorlar Kitabı’na Bachata dansı yaparak girdi....

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde 200 çift, Guinness Rekorlar Kitabı’na Bachata dansı yaparak girdi. Dansçılar, en son 2008 yılında İtalya’da 103 çift tarafından yapılan Bachata dans rekorunu kırmayı başardı.
Rekor denemesi, Dans Keyfi Dans Akademileri tarafından aylardır sürdürülen çalışmalar sonucu gerçekleşti. Rekor denemesine İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Zonguldak ve Çanakkale’den 200 çift katıldı.
En son 2008 yılında İtalya’nın Toscana kentinde kırılan “Largest Bachata” dans rekoruna 103 çift katılmıştı. İstanbul’da bu rekor için en az 104 çiftin, 5 dakika 10 saniye süresince hata yapmadan Bachata yapması gerekiyordu. Rekorun bir daha kırılmaması için 200 çift deneme yaptı. Dansçılar rekor denemesini başarıyla gerçekleştirdi. Guinness temsilcisi Şeyda Subaşı rekor denemesini tescilledi.

Reklam
Reklam

REKOR İÇİN 7 AYLIK HAMİLE DANS ETTİ
Dans eden çiftler arasında en dikkat çekeni Kıvanç ve Hilal Gür çifti oldu. Rekor denemesi için 7 aylık hamile olmasına rağmen gelen Hilal Gür, yarışma için Ankara’dan geldiğini söyledi. Çok heyecanlı olduğunu belirten Gür, eşiyle ve kızıyla bir ilki yaşamak için geldiğini ifade etti. Kıvanç Gür de eşi ve kızıyla dans edeceği için mutlu olduğunu dile getirdi.
Çok heyecanlı olduğunu söyleyen dansçılardan Burcu Baydur, rekoru kıracaklarını söyledi. Bahadır Dırık, böyle bir organizasyon olmasının gurur verici olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu alanlarda da yarışmasının çok güzel olduğunu aktaran Dırık, Bu organizasyonların daha yayılmasını arzu ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz