Havalimanında vasiyet kavgası

TRABZON (İHA) - Yalova'da dün meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında ölenlerden biri olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Dereci'nin Rize'deki yakınları, cenazenin Rize yerine Trabzon'a gömülmesi yönünde Dereci'nin vasiyetini kabul etmeyerek havalimanında olay çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, Rize'nin Ardeşen nüfusuna kayıtlı olan, ancak öldüğü zaman doğup büyüdüğü Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne defnedilmeyi vasiyet ettiği öğrenilen Dereci'nin eşi Melek Dereci vasiyetin yerine getirilmesi için Akçaabat Cumhuriyet Savcılığı'na bugün dilekçe verdi. Ancak Lütfullah Dereci'nin Rize'de ikamet eden yakınları bu vasiyeti kabul etmeyerek İstanbul'dan gönderilen cenazeyi almak için Trabzon Havalimanı'na geldiler. Havalimanında cenazeyi getirecek uçağı bekleyen BTP Trabzon İl Başkanı Ali Gedik ve beraberindekileri gören Dereci'nin Rize'deki yakınları cenazenin nereye gömüleceği konusunda tartışmaya başladılar. Çıkan tartışma biranda kavgaya dönüşürken, havalimanında görevli polis ekipleri olayı yatıştırmakta güçlük çekince bölgeye yaklaşık 100 kadar Çevik Kuvvet ekibi sevkedildi.

Reklam
Reklam

Çevik Kuvvet ekiplerinin olay yerine gelmesi ile kavga sakinleşirken, sözlü sataşmalar sonrasında kavga yeniden alevlendi. Çıkan kavga sonucu her iki tarafta birbirinden davacı olurken, Rize'den gelen Dereci'nin yakınları polis ekipleri tarafından araçlarına bindirilerek, polis koruması altında Rize'ye gönderildi.

BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın oğlu olduğu öğrenilen Hayri Baş'ın da kavgaya karıştığı ve Dereci'nin Rize'deki yakınlarından şikayetçi olduğu öğrenildi. Bu arada cenazenin bu gece geç saatlerde İstanbul'dan uçakla Trabzon'a getirileceği belirtildi.