Havayolu ulaşımına yönelik tedbirler

ESKİŞEHİR (İHA) - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, özel havayolu şirketlerinin iç hatlarda tarifeli sefer yapmasının yakın gelecekte darboğazlara yol açmaması için bir dizi tedbir alacaklarını söyledi.

Ankara'dan hızlandırılmış trenle Eskişehir'e gelen Bakan Yıldırım, polisin geniş güvenlik tedbirleri altında gardan çıkarak Eskişehir Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Kadir Çalışıcı'nın şehrin sorunlarını anlattığı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Uçuş ve radar simülatörlerini inceleyen Yıldırım, havacılık sektörünün önde gelen temsilcileriyle toplantı yapmak üzere bugün Eskişehir'e geldiklerini belirtti. Bakan Binali Yıldırım, geçen yıl özel havayolu şirketlerinin iç hatlarda tarifeli sefer yapmasına imkan sağladıklarını hatırlatarak, "O günden bugüne yapılan seferler sayesinde 700 bine yakın hava taşımacılığında ülke genelinde artış sağlandı. Bu gayet memnuniyet verici bir gelişme olmakla birlikte beraberinde bugün için ve yakın gelecekte bazı darboğazları getireceğinin işaretlerini vermektedir. Bu konuda üniversite, sektörü ve idareyi biraraya getirerek muhtemel sorunlar ne olabilir, çözümler nasıl geliştirilebilir bunları müzakere edeceğiz ve bir dizi tedbir almayı da planlıyoruz" dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ülkedeki tek sivil havacılık kaynağı olarak nitelendirdiği Anadolu Üniversitesi ile ilişkileri daha da geliştireceklerini sözlerine ekledi.

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, sivil havaalanının hangarını da gezdikten sonra toplantı için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne geçti.

Reklam
Reklam