'Havlayan köpeklere' tahliye davası

BURSA (İHA)- Bursa'da, bir apartman dairesinde yaşayan köpeklerin sesinden rahatsız olan Emine Dörtkardeş, 'Yumak ve Zeytin' isimli köpeklerin tahliyesi için komşularına dava açtı. Apartman sakinleri ise köpeklerini evden çıkartmamak için amansız bir hukuk mücadelesi başlattı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer İlçesi'nde oturan Emine Dörktardeş (43), evinde köpek besleyen beşinci kattaki kapı komşusu Naciye Bayram (44) ile birinci katta oturan diğer komşusu Hacer Özkalender (39) hakkında hayvanların evden tahliye edilmesi için dava açtı.

Reklam
Reklam

Komşularının apartmanda beslediği "Zeytin" ve "Yumak"ın birbirleri arasında havlayarak kendilerini rahatsız ettiğini iddia eden Dörtkardeş, "Yıllarca sabrettik. Köpeklerini evde beslememeleri için kendilerini uyardık. Fakat bu bir sonuç vermedi. Aradan yıllar geçti. Apartmanda 16 kişiden imza topladık. Herkes hayvanların tahliyesini istiyor. Bu şekilde olanlar sesini çıkartmalı ve haklarını aramalıdır. Ben tek başıma hukuk mücadelesi veriyorum. Emekliyim. Uyumak istediğimizde hayvan seslerinden uyuyamıyoruz. Rahatsız oluyoruz. Ben de bir hayvanseverim. Ama olay rahatsızlık boyutuna ulaştı" dedi.

Terier cinsi "Zeytin" isimli köpeğinin doğum sebebiyle özel bir bakım evinde tutulduğunu belirten Hacer Özkalender ise ailevi problemler sebebiyle psikolojik sorunlar yaşayan kızının bu durumdan kurtulması için uzmanların tavsiyesi doğrultusunda eve köpek aldıklarını ifade ederek, "Eve aldığımız köpek kızımda antibiyotik etkisi oluşturdu. İçine kapanan kızım psikolojik sorunlarını aşarak neşeli bir insan haline geldi. Zeytin'e şükran borçluyum. Onun yanımızda kalması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Evden tahliyesi durumunda üzülürüz, kızım ise yıkılır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, 8 yıldır beslediği Yumak'ın komşusu tarafından şikayet edilmesinin bir husumetten kaynaklandığını ifade eden Naciye Bayram da, "Bir takım sebeplerden dolayı aramız bozulunca kendisiyle komşuluk yapmayacağımı ifade ettim. Yıllarca evimize gelip gitti. Köpeği sevmeye kendisi de geliyordu. 7 yıl gül gibi geçinirken, aramız bozulunca da bize bu davayı açtılar. Ama bu dünya, ne köpeğimden şikayetçi olan komşuma kalacaktır ne de bir başkalarına. Nasıl otların ağaçların bu dünyada yaşam hakkı varsa onun da buna hakkı vardır. Sokağa nasıl atarım. O nasıl dışarılarda yaşar. Bu nasıl insanlık" dedi.

Avrupa Birliği uyum yasaları karsamında hayvan haklarının önemimim daha da ön plana çıktığını anlatan Bayram, köpeğinin ses tellerinin aldırılmasını vahşet olarak değerlendirirken, köpeği Yumak için başlattıkları hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.