Havran'da kanser paniği

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, Adalet ve Kalkınma Partililer (AK Parti) tarafından öne sürülen kanser iddiasına Belediye Başkanı Mustafa İrtürk sert tepki göstererek, bu tür uzmanlarca kanıtlanmamış açıklamalarla halkı paniğe sevketmenin bir anlamı olmadığını söyledi.

AK Parti İlçe Teşkilatı ve AK Partili İl Genel Meclis üyelerinin ilçede kanser vakasının arttığı yönündeki açıklamaları, Belediye Başkanı Mustafa İrtürk'ü kızdırdı. İl Genel Meclis Üyesi Emin Ersöz, kanser hastalarında gözle görülür artış olduğunu belirtmesi ve araştırma yapılması için Bursa Sağlık Müdürlüğü'nden araştırılmasını istedikleri yönündeki beyanlarının gazetelerde yayınlanması üzerine, ilçedeki ölüm raporlarını tek tek inceleyen İrtürk, öyle bir kanser vakası bulunmadığını söyledi. Ersöz'ün kanalizasyon bulunmadığı için lağım sularının içme sularına karıştığı yönündeki iddialarını da yalanlayan İrtürk, "İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından her hafta sular tahlil yapılıyor. Öyle bir tehlike olduğu takdirde önlemi alınırdı. Saten ilçemizin kanalizasyonu var. Sadece arıtmamız yok. Ayrıca lağım suları kanser yapmaz ishal gibi hastalıklara yol açar. İlçemizde de böyle bir tehlike yok" dedi.

Reklam
Reklam

İrtürk, "Yapılan beyanlar halkı boşuna tedirgin etmekten başka işe yaramaz. İlçeye zarar verir. Öyle bir şey varsa hep birlikte mücadele edilir. 2004 yılında 114 kişi öldü, bunlardan 10'u kanserdi. Diğer bölgelerde olduğu gibi. Öyle bir şey yok. Bu bir siyasi karalamadır" dedi.