Havsa'da "Tuvalet ve El Yıkama Alışkanlığı" semineri

Havsa'da "Tuvalet ve El Yıkama Alışkanlığı" semineri düzenlendi.

Havsa'da "Tuvalet ve El Yıkama Alışkanlığı" semineri düzenlendi.

Havsa Sağlık Grup Başkanlığınca, ilçe hastanesinde 7-12 yaş arası çocuklarda idrar yolu enfeksiyonlarında artış göstermesi üzerine Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda "Tuvalet ve El Yıkama Alışkanlığı" eğitim semineri yapıldı.

Dr. Harun Karağaç, seminerde yaptığı konuşmada, insan vücudunun bir kale gibi olduğunu ve dışarıdan gelen saldırılara karşı kendini savunduğunu, kişilerin de bu savunmayı artırabilmek için yapması gereken önemli işler bulunduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Primal korumanın enfeksiyon oluşumlarını ciddi oranda engellediğini vurgulayan Karağaç, "Bu koruma özelikle kız çocuklarımızdaki idrar yolu enfeksiyonlarını engellemekte etkili bir yoldur. Tuvalet ve doğru el yıkama anlayışını temelden kazandırılması önemli" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz