Havuz İle İlk Kez Tanışan Çocukların Yüzme Heyecanı

Gaziantep'te maddi imkansızlıklardan dolayı hiç havuza gitmemiş olan ve kenar semtte yaşayan miniklerin yüzme heyecanı...

Gaziantep'te maddi imkansızlıklardan dolayı hiç havuza gitmemiş olan ve kenar semtte yaşayan miniklerin yüzme heyecanı görülmeye değerdi.

Şahinbey Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen "Geleceğe Kulaç Atıyorum" projesiyle 9-12 yaş arası yoksul ve yardıma muhtaç çocuklara psiko sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, yüzme sporuyla bedensel ve ruhsal gelişimlerini güçlendirmek, ders başarısı arttırmak gibi birden fazla faydanın sağlanması amaçlandı. 25 kişilik guruplar halinde yıl içinde devam edecek olan "Geleceğe Kulaç Atıyorum" projesinde eğitim masraf ve ulaşımları Şahinbey kaymakamlığı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından karşılanırken, eğitici ve eğitim yeri imkanlarını ise Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır.

Reklam
Reklam

Projenin açılışını yapan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, çocuklarla tek tek ilgilenerek başarılar dilediler. Çocuklar ise yüzme hocaları eşliğinde tek tek havuza girdiler. Havuza ilk kez gelen minikler suda yüzmenin keyfini yaşayarak doyasıya eğlendiler.

Projeyi hazırlayan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve ekibine teşekkür eden Yahya Şahan, hiç yüzme bilmeyen kalmayana kadar çalışmalarını yürüteceklerini söyledi. Yüzmeye gelen çocukların daha önce hiç havuza gitmediğini belirten Şahan, "Şahinbey Kaymakamlığı tarafından hazırlanarak bize sunulan bu projeye seve seve destek vereceğimizi bildirdik. Kenar semtlerde yaşayan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle daha önce hiç havuza gitmemiş çocukları burada yüzme kursuna aldık. Yüzme hocalarımız eşliğinde çocuklar ilk kez havuza gelmenin ve yüzmenin heyecanını yaşıyorlar. Hiç yüzme bilmeyen kalmayana kadar çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yüzmenin çocuklara sosyal ve sağlık açısından da önemli faydaları var. Yüzme sayesinde çocuklar hem bedensel hem de ruhsal gelişimlerini artırmaktadırlar" dedi.

Reklam
Reklam

"Projemizde tüm Bakanlarımızın ve milletvekillerimizin olduğu gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de önemli katkısı ve desteği var" diyen Kaymakam Uğur Turan, "Devlet olarak şefkatimizi tüm vatandaşlarımıza ve özellikle çocuklarımıza göstermeliyiz. Vatandaşlarımızın nasıl problemlerini çözüyorsak, çocuklarımızla da yakından ilgilenmeliyiz. Kenar semtte yaşayan ve maddi imkansızlıklardan dolayı hiç havuza gitmemiş çocuklarımıza yönelik kaymakamlık olarak önemli bir proje gerçekleştirdik. Bundan böyle proje kapsamında fakir çocuklarımız haftanın 3 günü belirli aralıklarla yüzme eğitimi alacaklar. Öte yandan Şahinbey Kaymakamlığı olarak projedeki amacımız, yaz aylarının gelmesiyle sıcaklardan bunalan çocuklarımızın köylerde dere, baraj, park havuzlarında boğulmalarının önüne geçebilmektir. Bundan sonra anaların ağlamaması, çocuklarımızın zarar görmemesi, hayatlarını yitirmemeleri için bu proje gerçekleştirildi" diye konuştu.

Bu projeyi çok önemsediklerini dile getiren Kaymakam Uğur Turan, "24 Aralık ilköğretim okulu ve SODES Tohum Projesi öğrencilerinden yoksul ve yardıma muhtaç öğrencilere yüzme eğitimi verilmesiyle eğitime başlanıldı. Bu projenin amacı çocuklarımızın yüzme eğitimini vermek, içlerinden yetenekli çocukları birer profesyonel sporcu yapmak ve ayrıca zararlı istenmeyen davranışlardan kurtulmasını sağlamak. Bu proje sonucunda katılımcıya kendisini yönetme özelliği ve iç hesaplaşmayı alışkanlık haline getirme bilinci kazandırmak. Zararlı alışkanlıklardan uzak durma özelliğini kazandırmak. Arkadaşları ile çevresindekilerle iyi geçinme, pozitif enerji yayma bilinci zevkini hissetirmek. Yüzme sporu dalında yetenekli ve başarılı sporcular yetiştirmek. Sigara, alkol, uyuşturucu kullanmaktan uzak durmak; aynı zamanda bunlarla ilgili mücadele bilincini oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında yüzme kursuna gelen çocuklar ise Kaymakam Uğur Turan'a çok teşekkür ederek çok mutlu olduklarını kaydettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: