Havva'nın dileği gerçekleşti

Batman'da ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Havva Yıkılmaz'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu'dan babası için iş isteği yerine getirildi.

Batman Valisi Recep Kızılcık, Yıkılmaz ailesini evinde ziyaret ederek, baba İhsan Yıkılmaz'ın yeni açılacak Bölge Hastanesi'nde temizlikçi olarak işe alınacağını söyledi. Vali Kızılcık, "Ailesini böyle bir kız yetiştirdiği için kutluyorum. Havva'nın babasına iş sağladık. Ona derslerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, 2 hafta önce Batman'da sentetik çim saha kompleksinin açılışına katılmıştı. Bu sırada Aydınkonak İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Havva Yıkılmaz, babası İhsan Yıkılmaz'ın işsiz olduğunu belirterek, Aksu'dan babası için iş istemişti. Küçük Yıkılmaz, Aksu'ya, "Babam işsiz, bize bakmakta zorlanıyor. Okul masraflarımızı bile karşılayamıyor. Babama iş istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Aksu, Vali Recep Kızılcık'tan Havva Yıkılmaz'ın babası için bir iş ayarlamasını istemişti. Kızılcık, Aydınkonak köyünde ikamet eden Yıkılmaz ailesini evinde ziyaret ederek, baba İhsan Yıkılmaz'ın işe yerleştirileceği müjdesini verdi. Kızılcık, Yıkılmaz'ın önümüzdeki ay açılacak Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde temizlikçi kadrosunda asgari ücretle işbaşı yapacağını söyledi. Cesaretli davranışından dolayı Havva Yıkılmaz'ı kutlayan Kızılcık, "Havva sadece babası için iş istemedi.

Yaptığımız spor kompleksi hizmetinden dolayı bizi kutlamıştı. Ailesini böyle bir kız yetiştirdiği için kutluyorum. Havva'nın babasına da iş sağladık. Kendisine derslerinde de başarılar diliyorum. Çok akıllı bir kız" şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık'a babasına iş bulduğu için teşekkür eden Havva, büyük sevinç yaşadığını belirterek, şunları söyledi: "Babam yeni ev yaptı. Borç altına girdi. Çalışabilecek işe sahip olmasını istiyordum. Bu isteğimiz yerine geldiği için teşekkür ederiz. Artık babamın da işi olacak." Vali Kızılcık ,Havva Yıkılmaz'ın ailesini ziyaretten sonra Havva'ya elbise alınması için baba İhsan Yıkılmaz'a 300 YTL'lik çek verdi.

Reklam
Reklam

İHA