Havza Emniyet Müdürlüğü'nden Yılbaşı Tedbirleri

Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yılbaşına özel tedbirler aldığı bildirildi.

Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yılbaşına özel tedbirler aldığı bildirildi.

Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ, yaptığı açıklamada, yılbaşı kutlamaları sırasında, silah, havai fişek, maytap ve benzeri patlayıcı maddelerin atılmasının, vatandaşların üzerinde korku ve panik yaratarak can güvenliklerini tehlikeye soktuğunu belirtti.

"Silah atmak cesaret değil, cehaletin göstergesidir" diyen Yücedağ, halkın huzur ve güvenliği için, yılbaşında istenmeyen olayların meydana gelmesini önlemek amacıyla, İlçe Emniyet Müdürlüğünce gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda yılbaşı akşamı görevli personel tahsis edilerek, ilçe genelinde 5 motorize ve yaya devriyeler ile güvenlik kameraları tarafından mahalle ve caddelerin sık sık kontrol edileceğini vurgulayan Yücedağ, bunların yanı sıra silah, havai fişek, maytap ve benzeri patlayıcı maddelerin atılması girişimlerde bulunan şahısların Havza Emniyet Müdürlüğü 155 polis imdat telefonuna bildirilmesini istedi.

Yücedağ, 155'i aramanın ispiyonculuk değil bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizerek, "Meskun mahalde ruhsatlı silah ile havaya ataş etmenin para cezası vardır. Ayrıca yasa gereği silaha el konulup ve bu tür eylemlerde bulunan şahıslara bir daha ruhsatlı silah verilemeyecektir. 2013 yılı itibari ile parasal cezaların miktarı da artırılacaktır. Bizler kimseye ceza keslim derdinde değiliz. Alınan tüm tedbirlerin tek amacı haklımızın can ile mal güvenliğini korumak ve asayişin sağlanmasıdır. Bu vesile ile halkımızın yeni yılını kutlarım" dedi.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: