Havzada Bir İlk

Ödemiş’te sağlık sektöründeki çalışmalarıyla ses getiren Özel Üç Eylül Tıp Merkezi’nde Küçük Menderes Havzası'nda bir...

Ödemiş’te sağlık sektöründeki çalışmalarıyla ses getiren Özel Üç Eylül Tıp Merkezi’nde Küçük Menderes Havzası'nda bir ilke imza atılarak, tek delikli laparoskopik safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi. Ayşe Şahin adlı hastaya uygulanan operasyonda göbek deliğinden girilerek, safra kesesinde özel ekipmanlarla çalışma yapıldı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kemiksiz tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası Şahin’in sağlık durumu iyi giderken, dün de taburcu işlemleri gerçekleştirildi. Hem estetik açıdan, hem de iyileşme hızı bakımından avantaj sağlayan ameliyatın havzada ilk kez gerçekleştirildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Operasyonla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Mehmet Kemiksiz, “Dünyada uygulanan önemli cerrahi yöntemlerden tek delikli laparoskopik safra kesesi ameliyatını 11 Eylül’de tıp merkezimizde gerçekleştirdik. Dünyada ilk kez 2007 yılında uygulanan bu ameliyat Türkiye’de de ilk kez 2008 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Bu operasyon yönteminde göbek deliğinden açılan iki santimetrelik bir delikten bükülebilen ve bilek hareketini aletin ucuna yansıtan özel malzemeler, bükülebilir teleskop ve ultrasonik makas kullanımıyla safra kesesine müdahale edilmektedir. Bu ameliyatla hastada iyi bir kozmetik sonuç ve daha az ağrı hissedilmesi ile çabuk iyileşerek işe daha erken dönülmesi gibi faydalar sağlanıyor” dedi.

Ameliyat sonrası her hangi bir sorun yaşamadığını dile getiren hasta Ayşe Şahin (58) de, "Birkaç aydır safrakesesi taşı sorunu yaşıyordum. Üç Eylül Tıp Merkezi’nde yapılan tetkikler sonrası ameliyat yapılması gerektiği istendi. Yeni yöntemle yapılan ameliyatın öncesinde de sonrasında da herhangi bir sıkıntı olmadı. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz çok ilgileniyorlar. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: