Havza'da Doğalgaz Kullanımına Başlandı

Havza ilçesinde bir süredir devam eden doğalgaz çalışmaları neticesinde ilk eve doğalgaz verildi.

Havza ilçesinde bir süredir devam eden doğalgaz çalışmaları neticesinde ilk eve doğalgaz verildi.

Karşıyaka Mahallesinde Erkan Acar'a ait beş katlı binada Akmercan Delta Doğalgaz ekiplerince yapılan kontroller sonunda doğalgaz kullanımına başlandı.

Ev sakinlerine "İç Tesisat Onay Belgesi" Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Akmercan Delta Doğalgaz Yapım ve İşletme Bölge Şefi Esat Hancı ve Akmercan Delta Doğalgaz İç Tesisat Bölge Şefi Mehmet Ateş tarafından verildi.

Akmercan Delta Doğalgaz Yapım ve İşletme Bölge Şefi Esat Hancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğalgaz kullanımı için ilk olarak abone olunması gerektiğini, daha sonra yetkili iç tesisat firmalarına yaptırılan projelerin onayı ve yapımının ardından Akmercan Delta Doğalgaz tarafından yapılacak kontroller sonunda evlere doğalgaz verileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Hancı, "Doğalgaz ekonomik bir yakıt. Şu ana kadar Havza'da 24 kilometrelik doğalgaz hattı döşendi. İnşallah 2016 yılında tüm Havza'da doğalgaz kullanımına geçilecek" dedi.

Doğalgaz kullanımı hakkında ev sakinlerine bilgiler veren Akmercan Delta Doğalgaz İç Tesisat Bölge Şefi Mehmet Ateş, doğalgazın renksiz, kokusuz ve zehirsiz olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Doğalgaza THT dediğimiz koku basınç düşürme ve ölçüm istasyonlarında eklenmekte. Evde doğalgaz kokusu duyulduğunda 187 hattı arayarak yardım isteyin. Ekiplerimiz kısa süre müdahalede bulunacaktır. Zehirlenmeler yeterli havalandırma olmadığında, oda içinde oksijen kalmadığından meydana gelmekte. Güvenli ve ekonomik doğalgaz tüketimi için öncelikle doğalgaz kullanılan ortamlardaki havalandırmaların kapatılmaması önemli. Binanızın izolasyonu da ekonomik olarak doğalgaz kullanmanız için önemli. Ayrıca bina içi tesisatların Akmercan Delta Doğalgaz tarafından yetkilendirilen firmalara yaptırmanız gerekmekte. Yetkisiz firmalara iç tesisat yaptıranlara doğalgaz verilmemekte. Bu sizlerin can güvenliğiniz için önemli."

Reklam
Reklam

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Erkan Acar'a hayırlı olsun dileğinde bulunarak, "İnşallah temiz ve ekonomik olan doğalgazı 2016 yılında tüm Havza halkı kullanmaya başlayacak. Şuan bin 550 kişi evlerinde doğalgaz kullanabilecek potansiyele sahip" dedi.

Erkan Acar ise yetkilere teşekkür ederek, "Artık tüpleri emekliye ayırdık. İnşallah kısa südre tüm Havza bu rahatlığa kavuşur" diye konuştu.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: