Havza'da, Ekmeğin Sofraya Geliş Hikayesini Anlatan Fotoğraf Sergisi Açıldı

Havza Anadolu İmam Hatip Lisesi proje kulübü tarafından Ukrayna ve Macaristan ortaklığında hazırlanan "The Art Of Baking Bread/Ekmek Yapma Sanatı" adlı gençlik projesi kapsamında fotoğraf sergisi düzenlendi.

Havza Anadolu İmam Hatip Lisesi proje kulübü tarafından Ukrayna ve Macaristan ortaklığında hazırlanan "The Art Of Baking Bread/Ekmek Yapma Sanatı" adlı gençlik projesi kapsamında fotoğraf sergisi düzenlendi. Mehmetçik Meydanı'nda düzenlenen fotoğraf sergisinde buğdayın sofraya geliş hikayesini fotoğraflayan amatör fotoğraflar sergilendi. Sergide, projeye katılan 18'i yabancı 12'si Türk olmak üzere 30 katılımcının çekmiş oldukları fotoğraflar yer aldı. Serginin açılışında proje sponsorlarına plaket takdim edildi ve Ukrayna ile Macaristan’dan gelen öğrenciler, halk oyunu gösterileri düzenledi. Fotoğraf sergisinde ayrıca proje ortağı ülkelerde üretilen ekmekler ve yöresel kıyafetler sergilendi. Proje Koordinatörü Gülsüm Hatice Ünsal, yaptığı açıklamada, projenin amacının ekmek israfı, açlık ve yoksulluk, ekmeğin kültürümüzdeki sembolik anlamları ve buğdaydan ekmeğe, ekmeğin hikayesini uluslararası bir platformda anlatmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: