Havza'da "Mavi Marmara" Paneli

İHH İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciliği ile Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH) işbirliğiyle "Mavi Marmara" adlı panel düzenlendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciliği ile Samsun İnsani Yardım Hareketi işbirliğiyle "Mavi Marmara" adlı panel düzenlendi. Havza Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciliği Başkanı Bekir Kaya, Gazze'de, Filistin'de ve Suriye'de yaşananlara dikkati çekmek adını bir araya geldiklerini söyledi. Açılış konuşmasının ardından Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu, SİYAH Başkanı İdris Akdin ve Mavi Marmara'da bulunan Hüseyin Mutlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi. Güneysu, panelin konusunun bundan dört yıl önce Gazze'ye yardım ulaştırmak için yola çıkan ve İsrail tarafından saldırıya maruz kalan Mavi Marmara gemisi olduğunu ifade ederek, "Mavi Marmara gemisi hareketi bitmemiştir, bitmeyecektir ve sürekli devam edecektir" dedi. Mutlu da konuşmasında Mavi Marmara gemisinin harekete geçmeden önce yapılan çalışmalar ve yaşanılan zorluklardan söz ederek, "Amacımız tamamen insani yardım taşımaktı. Saldırı uluslararası sularda meydana geldi. Tarihte ilk defa İsrail bu olaydan dolayı özür diledi ve maddi tazminat teklifinde bulundu. Bizler maddi olarak teklif edilen tazminatları kabul etmedik. Bizler günkü saldırı emrini veren İsrail Başbakanı ve kuvvet komutanlarının cezalandırılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: