Hayalet Tim mi?

7 askerin şehit olduğu Tokat Reşadiye'deki saldırıyla ilgili güvenlik birimleri ilginç bilgilere ulaştı...

7 şehidin faili 'Hayalet Tim' mi?

Bölgedeki bir grup PKK’lıyla ilgili olarak Tunceli ile Tokat’taki güvenlik birimlerinin ekim ayında önemli yazışmalar yaptığı ortaya çıktı. Eylemi, Tokat’tan ayrılan ancak Tunceli’ye ulaşmayan bir grubun yapmış olması ihtimali araştırılıyor
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/tokat-ta-catisma-sehitler-memleketlerine-gonderildi/4843/118893/sayfa/1/)
[** **](https://www.mynet.com/sehitlerin-son-goruntuleri-2689766-myvideo)
**[](https://www.mynet.com/bakan-ergunden-tokat-sorusuna-kuskulu-yanit-110100484196)**
[** **](https://www.mynet.com/33-asker-suphesi-110100484201)

Kanal D'nin haberine göre, eylemin gerçekleştiği bölge ve eylem dönemi itibarıyla daha çok yasadışı DHKP-C örgütü üzerinde duran güvenlik birimleri dün yeni bilgilere ulaştı. Bölgede grubu olmadığı ifade edilen PKK’nın yaklaşık 20 kişilik bir grubunun ekim ayına kadar bölgede faaliyet yürüttüğü saptandı.
Tokat kırsalında faaliyet yürüten yaklaşık 20 kişilik silahlı bir PKK grubunun Tunceli ile Tokat valilikleri bünyesindeki güvenlik birimleri arasında önemli resmi yazışmalara konu olduğu belirlendi. Bu dönemde, kendi kırsal alanındaki terörist faaaliyetleri izleyen Tunceli’deki güvenlik birimleri ekim ayı sonunda Tokat Valiliği’ne bağlı güvenlik birimlerine resmi bir yazı gönderdi.
Kendi bölgelerine, Tokat’taki 20 kişilik bir PKK’lı grubunun Sivas üzerinden gelmesinin beklendiğini belirten Tunceli’deki güvenlik birimleri, bu grubun eksik olduğuna dikkati çekerek, timin tamamının gelip gelmediğini sordu.
**Tamamı ayrıldı**
Tokat Valiliği’ne bağlı güvenlik birimleri ise Tunceli’nin bu yazısına gönderdikleri yanıtta, timin tamamının bölgeden ayrıldığı değerlendirmesini yaptı. Her iki kentteki güvenlik birimlerinin yazışmalarından Tokat’ta bir grubun kış öncesine kadar bölgede üslenmeye devam ettiği anlaşıldı. Tamamının Tokat bölgesinden ayrıldığı belirtilen PKK’lı grubun birden fazla time ayrılma olasılığı değerlendirildi. Pazartesi günü yaşanan saldırıyı da bölgeden ayrılan ancak Tunceli’ye ulaşmayan grubun gerçekleştirmiş olması ihtimali değerlendiriliyor.
**Kimse üstlenmiyor**
Ankara’daki üst düzey emniyet yetkilileri “DHKP-C bu eylemi gerçekleştirmiş olsaydı olayı üstlenirdi. Ancak hâlâ bir üstlenme yok. Bir yandan da eylem, PKK açısından zamansız ve tepki çekici biçimde oldu. Bu durum örgütün siyasi kanattaki çalışmalarına da darbe vurur” dedi. Bir emniyet yetkilisi de, ekim sonundaki yazışmanın ışığında eylemin PKK’ya daha yakın durduğuna dikkati çekti.
**SUİKAST TİMİNİN BULUŞMA YERİYMİŞ**
Terör saldırısına hedef olan Tokat'ın Reşadiye ilçesinin adı, Ergenekon soruşturması belgelerinde ilginç bağlantı ve buluşmalarda geçiyor.
Zaman'ın haberine göre, İlçe, Ergenekon davası tutuklu sanığı eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in memleketi. Tutuklu sanıklardan Jandarma Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı da söz konusu ilçede görev yapmış. Evinde yapılan aramalarda Alevi ve Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız'la Sivas Ermeni Cemaati önderi Minas Durmaz Güler'e yönelik suikast planları çıkan İbrahim Şahin'in, bu eylemlere yönelik örgütlediği 'S-1 timi'nin liderliği için düşündüğü ismin Tokat Reşadiye Komando Birliği Komutanı Taylan Özgür Kırmızı olduğu belirlenmişti.
Kırmızı'nın, tutuklu sanıklardan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'le bağlantıları da gündeme gelmişti. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Kırmızı'ya telefon kaydında ismi çıkan Tekin'i de sormuştu. Kırmızı, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yapılan bir festivalde protokolde yer aldığını, kendisiyle birlikte protokolde "bizim komutan" dedikleri Muzaffer Tekin'in de bulunduğunu ve telefon numarasını orada kaydettiğini ileri sürmüştü. Ancak Tekin'le gerçekleştirdiği tespit edilen 26 görüşmeyle ilgili sadece bayram tebriki için aramış olabileceği savunmasını yapmıştı. Kırmızı, Tekin'in katıldığı Reşadiye festivalinde İbrahim Şahin'in de bulunmuş olabileceğini kaydetmişti.
Muzaffer Tekin'in, Veli Küçük'ün yanı sıra Ergenekon örgütünün planladığı kanlı eylemleri organize eden isimlerden biri olduğu ileri sürülüyor. Tekin, 2006 yılında Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'la ilişkileri ortaya çıkınca tutuklandı. Bu yüzden planlanan eylemlere İbrahim Şahin'in liderlik edeceği öne sürülmüştü. Taylan Özgür Kırmızı ile birlikte sorgulanan Jandarma Teğmen Muhammet Sarıkaya, ifadesinde Danıştay saldırısından kısa süre sonra Muzaffer Tekin'in Jandarma Üsteğmen Kırmızı ile birlikte evine misafir olduğunu, ardından Tekin'in evinde buluştuklarını aktarmıştı.