Hayali gerçeğe dönüşüyor

KONYA (İHA) - Eti Alüminyum A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Uz, tek hayalinin fabrikanın modernizasyonunun gerçekleşmesi olduğunu söyledi. 5 kişilik heyetle Rusya'ya giden, Eti Alüminyum A.Ş. Genel Müdürü Uz, Seydişehir'e döndü. 10 günlük Rusya gezisinde alüminyum fabrikalarında incelemelerde bulunduğunu anlatan Uz, hayalinin, Eti Alüminyum Fabrikası'nın da Rusya'dakiler gibi verimli hale gelmesi için modernizasyonun gerçekleşmesi olduğunu belirterek, "850 ton/yıl kapasiteli Sibirya Krosneyarsk Alüminyum Fabrikası'nda incelemelerde buldum. Fabrikanın modernizesi yapılmış, üretim değerleri mükemmel hale getirilmiş. Biz elektriğin kw/saatini 4.5 sentten kullanırken, onlar 1.8 sentten kullanıyorlar. 10 kişi çalışanı bulunan fabrikada hava kirliliğinden eser yok. Neden bizim fabrikamızda onun gibi olmasın? Tüm hayalim, Eti Alüminyum Fabrikası'nın modernize anlaşmasının yapılması" dedi.

Reklam
Reklam

Rus Maliye Bakanı, Eximbank'la görüşerek, Türk-Rus ortak ilişkiler çerçevesinde Türkiye'nin 550 Milyon dolar alacağının bir kısmı ile Seydişehir Alüminyum Fabrikası'nın modernizesi yapılabilir şeklinde konuşan Uz, "Rusya dönüşü, bakanımıza ve holding müdürümüze izlenimlerimizi anlattık" diye konuştu.

Öte yandan, geçen günlerde tesisleri ziyaret eden Devlet Bakanı Zeki Sezer de, fabrikanın şeref defterine, yöre ve Türkiye ekonomisi için çok önemli olan bu tesislerin modernizasyonu için, her türlü çabanın yapılmasının doğal olduğunu, böylece tesislerde üretim kapasitesi ve verimlilik artırılıp, maliyetin düşürülmüş olacağını yazmıştı.