"Hayalim İngiltere'de oynamaktı"

Middlesbrough'nun başarılı futbolcusu Tuncay Şanlı, The Guardian'a konuştu.
Yarın oynanacak Cardiff City maçına hazırlanan Tuncay, maç öncesinde İngiltere'nin prestijli gazetelerinden The Guardian'a demeç verdi. Türkiye'deki taraftarlarla İngiliz taraftarları karşılaştıran Tuncay, "İstanbul'da oynarken de sokakta yürüyemezdim, taraftarlar büyük ilgi gösterirdi. Burada da aynı şey oluyor. Taraftarlar yolda durdurup cep telefonlarıyla fotoğraf çekiyor, imza istiyor. Tek fark, İngilizler'in Türkler'e kıyasla daha sakin olması" diye konuştu.
İngiliz takımında kimi zaman orta sahaya yakın oynarken, kimi zaman da forvete çekilen Tuncay, "En iyi oynadığım mevki hangisi ben de bilmiyorum. Ancak Middlesbrough'ya gelişimin en önemli sebeplerinden bir tanesi, Gareth Southgate'in beni bazı zamanlar serbest oynatacak olmasıydı" diyerek, memnuniyetini dile getirdi.
Hocası Southgate'le çok iyi anlaştıklarını söyleyen Tuncay, yenilseler de yenseler de teknik direktörlerinin yanlarında olduğunu, bunun da morallerini arttırdığını ifade etti.
"Londra trafiği İstanbul'a benziyor" Tuncay Şanlı, İngiltere'de yaşama alışıp alışamadığı sorusuna ise, "Yeme içme gibi şeylerle sorunum olmadı. Ancak İngiliz kültürü, Türkiye'ye kıyasla çok değişik. Burada yaşamaya giderek alışıyorum. Pek dışarı çıkmıyorum, arada sırada Newcastle'a gidiyorum. Londra'ya da birkaç kere ziyarette bulundum. Orayı seviyorum, ancak trafiği neredeyse İstanbul trafiği kadar berbat." yanıtını verdi.
Tuncay, İngiliz futbolu için şu yorumu yaptı: "Teknik direktörümüz bizden her zaman iyi oynamamızı bekliyor. Ancak burada oyun fazlasıyla fiziksel özellikler taşıyor. Bu yüzden topu bir an önce ayağınızdan çıkarmaya bakıyorsunuz. Hayalim İngiltere'de oynamaktı, alışmak zaman aldıysa da, hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum."

Reklam
Reklam