Hayalleri boya kutusunda saklı

Şanlıurfa sokaklarında çalışan çocuklardan biri: “23 Nisan bizim neyimize, biz hayallerimizi boya kutusuna sakladık.”

Mehmet Kurt'un Haberi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sokakta çalışan çocuklar hayallerini gerçekleştirmek ve aile bütçelerine katkıda bulunmak için aralıksız çalışıyor.

Yaşıtları, Cumhuriyet’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bayramı doyasıya kutlarken onlar akşam ezanında anne-babalarının, “Bugün kaç para getirdin?” sorusuna olumlu yanıt verebilmek için çabalıyor.

Kimisi parke taşı üzerinde buz gibi soğuğa aldırmadan boya işini sürdürürken kimisi ise simit satışı öncesi seyyar arabasını gözden geçiriyor. Bazı çocuklar da iki tekerlekli yük araçlarıyla ekmek parası kazanma mücadelesi veriyor. Haşimiye Meydanı’nda daha şimdiden ekmek parası kazanma derdine düşen çocuklardan biri, “Biz hayallerimizi boya kutusuna sakladık” diyerek yaşananları özetliyor.

Reklam
Reklam

Boyacı çocuklar yaşadıklarını şöyle özetledi, “Ekmek parası için çalışıyoruz. Bize devlet maaş vermiyor. Okuldaki şartlı nakil desteğini kestiler. Bizim adımıza hurda bir araç kayıtlıymış. O yüzden okulda para vermiyorlar.

Çalışıyoruz. Boyacılık yapıyoruz. 23 Nisan’da da çalışıyoruz. Maaş istiyoruz. Ellerimizden tutmalarını istiyoruz. Bazen burada küçük bir kartonun üzerine boya seriyoruz. Zabıtalar gelip kutuya tekme vuruyor. Boyaları da alıyor, gidiyor. Zabıtaları mı vuralım? Dövsek devlet bizi nezarete atar. Hırsızlık mı yapalım? Bize yakışmaz bunlar.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz