"Hayat Boyu Öğrenme Programı"

Elazığ'dan 12 öğrenci ve 2 öğretmen, "Hayat Boyu Öğrenme Programı" çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında staj için Slovenya'ya gitti.

Elazığ'dan 12 öğrenci ve 2 öğretmen, "Hayat Boyu Öğrenme Programı" çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında staj için Slovenya'ya gitti.

Keban Çok Programlı Lisesi Müdürü Murat Akgeyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hayat Boyu Öğrenme Programı" kapsamında okullarınca hazırlanan ve yürütülen "AB Ülkelerinde Otomasyon Sistemleri ve Fabrikalarda Staj" adlı proje çerçevesinde, 24 Mart-20 Nisan arasında Slovenya'nın Ptuj kentinde staj programı düzenleneceğini söyledi.

Mesleki eğitim gören 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı proje kapsamında, okullarından 5, Elazığ Gazi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 4, Elazığ Ticaret Meslek Lisesi'nden 3 olmak üzere 12 öğrenci ile 2 öğretmenin Slovenya'ya gittiğini belirten Akgeyik, "Öğrencilere öncelikle 160 saatlik dil kursu düzenlenmiştir. Öğrencilere otomasyon sistemleri konusunda 9 ana başlık altında 2 hafta boyunca 60 saatlik teorik bilgi aktarılacak ve aynı sürede fabrikalarda staj imkanı sunulacaktır. Ayrıca hafta sonları kültürel programlar gerçekleştirilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: