"Hayat Boyu Öğrenme Programı"-"Farklıyız, Fakat Avrupa İle Eşitiz" Projesikapsamında Yabancı Öğrenciler Karamürsel'iziyaret Etti

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın yürüttüğü "Hayat Boyu Öğrenme Programı" (LLP) çerçevesinde, Türkiye'yi temsil eden Karamürsel

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın yürüttüğü "Hayat Boyu Öğrenme Programı" (LLP) çerçevesinde, Türkiye'yi temsil eden Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Litvanya, Portekiz, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Romanya'dan gelen proje ortaklarını Karamürsel'de ağırladı.

Koordinatörlüğünü Romanya'nın yaptığı ve Türkiye dahil 7 Avrupa Birliği ülkesinin ortaklaşa yürüttüğü "Farklıyız, Fakat Avrupa İle Eşitiz" isimli proje, Avrupa ülkeleri ile kültürel işbirliğini gerçekleştirme, kişilerin yabancı dil öğrenimini teşvik etmek ve kadınların toplumda statülerinin yükseltilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Reklam
Reklam

Toplam 18 öğretmen ve 18 öğrencinin katıldığı proje kapsamınsa ilk olarak, Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tanıtıldı. Daha sonra konuklara Karamürsel ilçesi gezdirildi. Ford Otosan A.Ş. tarafından Gölcük'teki fabrikada ağırlanan konuklara, Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek lisesi öğrencilerince hazırlanan kına gecesi ve diğer kültürel etkinlikler ile ilgili gösteri yapıldı.

Karamürsel'de kaldığı süre içerisinde okul öğrencileri tarafından kendi evlerinde ağırlanan konuk öğrenciler, Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. İstanbul'a düzenlenen gezide, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camisi, Topkapı Sarayı Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Kapalı Çarşı ziyaretleri gerçekleştirildi.

Türkiye'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk yetkililerine teşekkür eden konuk öğrenciler, daha sonra ülkelerine döndüler.

Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, söz konusu proje kapsamında ilk gezisini 25-29 Kasım 2012 tarihleri arasında Litvanya'nın başkenti Vilnius'a yapmış, geziye okul Müdürü Ferit Alur, Müdür Yardımcısı Adem Çalık, Yabancı Dil öğretmeni ve projenin irtibat kişisi Yasemin Sevim ile Emine Günbaş, Yıldız Aydınlı, İsmail Pampal, Onur Karadavut isimli öğrenciler katılmıştı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Melih Palas / Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: