Hayat Boyu Öğrenme Ve Gençlik Programları

İZMİR (AA) - İzmir'de, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın organizasyonunda "Erasmus+" tanıtım toplantısı yapılacak.

İZMİR - İzmir'de, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın organizasyonunda "Erasmus+" tanıtım toplantısı yapılacak. İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Ulusal Ajansı, 2014-2020 yıllarını kapsayan Hayat boyu Öğrenme ve Gençlik programları yeni döneminde "Erasmus+" adı altında toplanıyor. Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü'nde 22 Ocak 2014 saat 09:30 ile 16:30 arasında yapılacak tanıtım toplantılarına İzmir ve Manisa'dan katılımın beklendiği belirtildi. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın organizasyonunu üstlendiği programda "Erasmus+ nedir, ne değildir? Neden bu isim tercih edilmiştir ve programın içeriğinde neler yer almaktadır" gibi soruların cevaplarının aranacağı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "01 Ocak 2014 itibariyle yürürlüğe girecek ve 2020 yılına kadar devam edecek olan ERASMUS+ Programı, önceki Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarını tek bir ad altında birleştirmek, başvuruları kolaylaştırmak ve sadeleştirmek, farklı alanlara da hitap edebilmek için tasarlandı. Bu yenilikler arasında "Spor" alanına verilen destekler, yükseköğretim ve iş dünyasının işbirliklerini artırmak, daha çok gence, daha çok öğrenciye, daha çok sivil toplum çalışanına, daha çok meslek erbabına ve daha çok öğretmene/eğitmene ulaşmak yer alıyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: