“hayat İçin Kan, Huzur İçin 155 Projesi”

''Hayat için Kan , huzur için 155'' projesi kapsamında, Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yılı sebebiyle...

''Hayat için Kan , huzur için 155'' projesi kapsamında, Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yılı sebebiyle her gün 168 ünite kan bağışı alınmasının hedeflendiği bildirildi.

Malatya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ferhan Altunbaşak, yaptığı yazılı açıklamada, “ 2012 senesinde Malatya PMYO ve Malatya Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından gerçekleştirilen projede ''Hayat İçin Kan Huzur İçin 155'' sloganı ile 856 kişi kan bağışında bulunmuştu. Proje süresince Malatya PMYO gönüllü öğrencileri tarafından hayat için kanın gerekliliğinin ve huzur için polisin gerekliliğinin altı çizilmişti.

Reklam
Reklam

Bu yıl da 3-9 Nisan günleri arasında Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yılı sebebiyle, 10 Nisan Polis gününe ithaf edilerek aynı proje aynı sloganla tekrarlanacaktır. Malatya halkı kan bağışına yönlendirilecektir. 7 günlük proje süresince Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yılı sebebiyle her gün 168 ünite kan bağışı kabul edilmesi hedeflenmiştir. Böylelikle kan bekleyen hastalara da şifa olunmuş olunacaktır" dedi.

Altunbaşak, projenin son günü olan 9 Nisan'da hava durumuna bağlı olarak Eski Belediye Meydanı Kan Bağışı Tırında, Malatya Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından PMYO gönüllü öğrencileri için, üzerinde Malatya PMYO yazılı-Kızılay logolu bir pastanın kesileceğini, akabinde Malatya PMYO'nun taktir ettiği şekilde teşekkür edileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: