Hayat kadını ne demek? Hayat kadını birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede birleşik kelimeler, basit sözcüklerin bir araya gelmesiyle oluşur. Eklerle birlikte tür değiştirebilen sözcükler, birleşik kelimeleri oluştururken ses düşmesi, ses türemesi gibi değişimler geçirebilir. Dilbilgisi kuralları göz önünde tutularak oluşturulan iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle türeyen sözcüklerden biri de Hayat kadını birleşik kelimesidir. Hayat kadını ne demektir?

Birleşik sözcükler dilbilgisi kuralları açısından dikkatle ele alınmalıdır. Böylelikle hata yapılmadan kullanılabilir. Birleşik sözcükler vasıtasıyla kelime haznesini geliştiren Türkçe konuşan kişiler, daha akıcı bir anlatıma sahip olabilirler. Hayat kadını birleşik kelimesi de bu bağlamda kullanılabilecek kelimeler arasında yer alır. Anlamı sebebiyle birçok kişi tarafından zaman zaman kullanılan Hayat kadını birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayat kadını Ne Demek? Hayat kadını birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Hayat kadını birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Hayat kadını TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,mecaz Para karşılığında erkeklerin cinsel zevklerine hizmet eden ve bu işi meslek edinen kadın, orta malı, kaldırım çiçeği, kaldırım süpürgesi, kaldırım yosması, kötü kadın, sürtük, paçoz

Anahtar Kelimeler: