Hayat kadının katil zanlısı 10 yıl sonra yakalandı

Büçükçekmece'de bir hayat kadının boğularak öldürülmesi olayının zanlısı, 10 yıl sonra bir yakının evinde yakalandı....

Büçükçekmece'de bir hayat kadının boğularak öldürülmesi olayının zanlısı, 10 yıl sonra bir yakının evinde yakalandı. Olayın faili olduğu iddiasıyla daha önce de bir kişi tutuklanmıştı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Büyükçekmece'deki bir otelde boğularak öldürülen ve ardından cesedi boş bir araziye atılan Serap Özbitirim (33) isimli hayat kadınının öldürülmesinin üzerinden geçen 10 yılda cinayetin sırrı çözüldü. 19 Nisan 2001’de gerçekleşen olayda hayatını kaybeden kadının telefon rehberinden yola çıkan polis, cinayet zanlısı olarak Fuat A. ve Mahmut T.'yi aramaya başladı. Bir süre sonra yaklanan Fuat A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaydan sonra izini kaybettiren Mahmut T'yi arama çalışmaları ise 10 yıl boyunca devam etti. Zanlının Büyükçekmece'deki bir akrabasını ziyaret ettiği bilgisini öğrenen polis, şahsı burada gözaltına aldı.
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından Küçükçekmece adliyesine sevk edildi. Zanlının 2002 yılında Antalya'da işlenen bir cinayetten de arama kaydının olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz