Hayat kadınını, boğazını keserek öldürdüler

Konya'da çocuğuna bakmak için hayat kadınlığı yaptığı ileri sürülen bir kadının, götürüldüğü boş arazide ilişkiye girdiği bir şahıs ve yanında bulunan 2 kişi tarafından boğazı kesilerek öldürülüp, gasp edildiği iddia edildi. Polis tarafından yakalanan 3 zanlı, jandarma görevlilerine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 16.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Sarayköy Kuruçay mevkiinde meydana geldi. Devriye gezen jandarma ekipleri, bir tepede boğazı kesilmiş bayan cesedi buldu. Yapılan incelemede cesedin hayat kadınlığı yapan Hülya K.'ya (36) ait olduğu tespit edildi. Olay üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Hülya K.'nın, bir çocuğuyla Karatay ilçesinde bir otelde kaldığını ve otelden zaman zaman para karşılığı erkeklerle birlikte olmak için çıktığını belirledi.

Reklam
Reklam

Araştırma başlatan cinayet büro ekipleri, Hülya K.'nın, 3 kişinin olduğu plakası alınamayan beyaz bir otomobile bindiğini, araçta bulunan kişileri ise aynı saatlerde polis ekiplerinin kimlik kontrolünden geçirdiğini öğrendi. Bu bilgiler doğrultusunda isimleri belirlenen 3 kişiden berberlik yapan Sefer Taner S. (21), polis tarafından kısa sürede yakalandı. Sefer Taner S. ifadesinde, cinayeti yalnız işlemediğini, ortağı Sami D. (25) ve Mustafa E. (26) ile beraber hareket ettiklerini belirterek, "Hülya K.'yı ankesörlü telefondan arayarak 40 YTL'ye anlaştık. Yanıma ekmek bıçağı aldım. Arkadaşlarım ödünç olarak aldıkları otomobille beni otele götürdü. Hülya'yı aldıktan sonra Sarayköy yoluna gittik. Burada Mustafa, Hülya ile ilişkiye girdi. Daha sonra çıkan bir anlaşmazlık sonucu Hülya K.'yı otomobilden uzaklaştırarak yüksek bir tepeye götürdük. Sami ile Mustafa yere yatırdıkları Hülya'yı ayaklarından ve ellerinden tuttu, ben ise ekmek bıçağıyla boğazını yavaş yavaş kestim" dedi.

Hülya K.'nın ölmeden önce 3 şüpheliye, "Çocuğum var, babası yok onun için bir tek ben varım, beni öldürmeyin" diyerek yalvarmasına rağmen cinayeti işledikleri öne sürüldü. Cinayeti işledikten sonra 3 şüphelinin Hülya K.'ya ilişkiye girmek için verdikleri 40 YTL'yi geri aldıkları, aynı zamanda cep telefonunu gasp ettikleri bildirildi.

Reklam
Reklam


Polis, cinayet bıçağını atılan boş arazide, gasp edilen 40 YTL'yi berber dükkanının çekmesinde, Sefer Taner S.'nin evinde de gasp edilen cep telefonundan çıkarılan sim kartın parçasını buldu. Mustafa E. ile Sefer Taner S. ifadelerinin tamamında kendilerine Sami D.'nin öncülük ettiğini iddia etmesine rağmen, Sami D.'nin suçlamaları reddettiği öğrenildi. Polis, cinayetin ardından kanlı elbiseleriyle duran şahısların giysilerine de el koydu. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheli, jandarma ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.