Hayat kadınıyım, "evsizim"

Genelev yıkılınca Başbakanlık'a başvurup bize yer gösterin dediler. Başbakanlık konuyu Ankara Valiliği'ne gönderdi ama kadınlar yine ortada...

Genelev yıkılınca Başbakanlık'a başvurup 'bize yer gösterin dediler. Başbakanlık konuyu Ankara Valiliği'ne gönderdi ama kadınlar yine ortada...

Büyükşehir Belediyesi'nin Bentderesi'nde bulunan genelevi yıkmasının ardından "evsiz" kalan kadınlar çareyi Başbakanlık'ta aradılar. Yüzün üzerinde hayat kadınının, ortak bir dilekçeyle Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na başvurarak "mekan" talebinde bulundukları bildirildi. İnsan Hakları Başkanlığı'nın, konuyu Ankara Valiliği'ne iletmesine karşın bugüne kadar yeni genelev için herhangi bir yer belirlenmedi.

Reklam
Reklam

ŞAŞMAZ YA DA KAYAŞ ÜZERİNDE DURULUYOR Ediniler bilgilere göre yeni geneleve tahsis edilmek üzere İstanbul Yolu üzerindeki Şaşmaz mevkii ile Kayaş'ta bulunan bir arazi gündeme geldi. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nin yeni genelev yapılması konusuna sıcak bakmadığı belirtildi.

KORUNMASIZ, KAYITDIŞILIĞA BAŞLADILAR Ankara'nın ünlü "Bentderesi Genelevi"nin yıkılmasına, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde geçtiğimiz haftalarda başlanmıştı. Genelevde son yıkım öncesi, 140'a yakın kadın çalışıyordu.

Hayat kadınlarının sorunlarıyla ilgilenen İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Okşan Öztok, genelevlerin yıkılmasının ardından kadınların kayıtdışı ve "korunmasız" çalışmaya başladıklarını söyledi. Öztok, "Bu yıkım kararının ardından yeni mekanlarına kavuşamaktan dolayı ortada kalan kadınlar ne yazık ki kayıt dışı ve korunmasız çalışmaya başladılar. Kayıt çalışan kadınlarda korkunç bir artış var. Biran önce bunlara yer tahsis edilmesi gerekir. Daha önce de Samsun, Kayseri, Konya ve Bursa'da genelevleri kapatıldı ama sapkın cinsel suçlarda bu illerde büyük artışlar oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

BARINMAEVİ KABUL ETMEDİ "Yıkımı öncesi, genelevde çalışan ve kalacakları yer olmadığı için çalıştığı evde barının kadınlar zor durumda. Bu kadınlardan önemli bir bölümü kalacak yer bile bulamadılar. Geçici olarak arkadaşlarının yanında barınanların yarın ne olacakları da meçhul. Evsiz kalan hayat kadırlarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın açıklamalarına rağmen hiçbir resmi barınma evi kabul etmemiştir. Zorlama ile kabul edilseler bile psikolojik baskıya maruz kalmaktan korkuyorlar. Bu kadınlar genelevi yıkmakta bu kadar kararlı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan kendilerine sahip çıkmasını beklemektedirler. Yıllarca bedenleri üzerinden alınan vergilerin bugün onların sorununu çözüm için kullanılmasını beklemektedirler."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz